CS-fantaster minns kanske när pandemins första restriktioner drabbade e-sportscenen. Det har nu gått två år sedan den polskhållna turneringen IEM Katowice 2020 var först ut med att behöva begränsa publikinträde och avslutet av turneringen hölls därför utan supportrarna på plats. Även förra årets upplaga spelades folktomt, men nu har turneringen öppnat upp sina grindar igen.

Gårdagens öppningsmatcher i gruppspelen medförde på en blandad skara av resultat, där de flesta var väntade. Den svenska organisationen, Ninjas in Pyjamas, bjöd dock upp till en oväntad seger då världssexan, enligt HLTV:s ranking, lyckades besegra världstvåan Gambit i gruppspelets kvartsfinal. De behöver därmed endast vinna en match till för att säkra en slutspelsplats. Ikväll, 19:30, ställs de mot Virtus Pro som vann övertygande med 2-0 i sin första match.

Som vanligt är det inte bara CS:GO som har en väletablerad turnering under IEM Katowice-flaggan, utan en av årets mest prestigefyllda Starcraft II turneringar kommer dessutom hållas under finalveckan, och är avslutningen på årets ESL Pro Tour 2021/2022 säsong.