Elgrillar är kanske populärast bland lägenhetsinnehavare, med tanke på det smidiga och säkra handhavandet, men visst finns det fördelar även övriga gourmeter kan dra nytta av.

Outdoorchef P-420

Elgrillar

Att Outdoorchef kan det här med grillning råder det inga tvivel om. Vi har testat ett gäng av tillverkarens olika gasolgrillar, bland andra Minichef 420G, som vi gillade skarpt. Den eldrivna syskonmodellen, med en effekt på 2 000 watt, går under det snarlika namnet Minichef 420E och vi är övertygade om att den presterar minst lika bra.

Pris: Från 2 990 kronor hos Bagaren och Kocken


Weber Q 1400
 

elgrillar

Oavsett drivkälla har Weber en produktportfölj. Kol, gasol eller el, tillverkaren erbjuder en modell för i stort sett alla situationer och förutsättningar. På en trång balkong är Q 1400 ett riktigt intressant alternativ. Effekten är på 2 200 watt och grillgallret är tillverkat av porslinsemeljerat gjutjärn.

Pris: 2 290 kronor hos Amazon Sverige Unold Vario

Elgrillar

Slipp krångel med tändare, rök som svider i ögonen och irriterade grannar. Med en elgrill blir det så mycket enklare. Stoppa in kontakten i vägguttaget och kör igång. Med Unold Varo har du tillgång till 1600 watts effekt och värmeelement är övertäckt och skyddat mot droppande fett. Med det steglösa temperaturreglaget justerar du enkelt temperaturen och tack vare det non-stick-belagda grillgallret i aluminium behöver du inte oroa dig för att steken fastnar eller bränns vid.

Pris: 950 kronor hos Amazon Sverige


Cloer 6720

Elgrillar

En smidig och allsidig elgrill som passar alldeles utmärkt på balkongen eller den mindre uteplatsen. Grillen kan enkelt monteras av från stativet och därefter användas som bordsgrill. Effekten är 2 200 watt och den totala grillytan är specificerad till 29 x 39 centimeter. Här bjuds även på en steglöst justerbar termostat liksom ett glaslock som även kan användas som stänk- eller vindskydd.

Pris: Ca 1 220 kronor hos Amazon Sverige


Muurikka elgrill

Elgrillar

Muurikka är kanske mest kända för sina gasoldrivna stekhällar, men erbjuder även eldrivna alternativ. Den här multifunktionsgrillen passar utmärkt för dig med begränsat utrymme och kan kompletteras med ett gäng olika tillbehör för diverse olika tillagningstekniker såsom exempelvis rökning.

Pris: Från 2 352 kronor via Prisjakt


Weber Pulse 2000

Elgrillar

Förutom modeller i Q-serien erbjuder Weber även den här kompetenta bjässen, Pulse 2000, med en stor grillyta på hela 49 x 39 centimeter och som med tillverkarens inbyggda Igrill-teknik möjliggör uppkoppling och mobilövervakad temperaturkontroll. Dubbla temperaturzoner innebär att du kan grilla en biff på hög värme på ena sidan av grillen medan tillbehören grillas långsamt på låg värme på den andra sidan. Ett lyxigt alternativ till gasolgrillen!

Pris: Från 8 490 kronor via Prisjakt


Napoleon PRO285-E

Elgrillar

Ytterligare en av våra favorittillverkare när det gäller grillar är Napoleon. Givetvis erbjuder även de en eldriven variant. PRO285-E levererar 2 200 watt och är således ett kraftfullt alternativ för balkonger där kol- och gasolgrillar inte får användas. Grillen är utrustad med ett isolerande lock och tillsammans med den dubbelt emaljerade grillbaljan nås temperaturer upp till 300 grader, det vill säga tillräckligt varmt för att grilla på riktigt! Stativ finns att köpa till.

Pris: 3 490 kronor hos Bagaren och Kocken


George Foreman Grill Savuton BBQ


Elgrillar


Vill du kunna njuta av grillad mat när som helst, var som helst (givetvis under förutsättningen att du har tillgång till el)? Då kanske den här lilla bordsgrillen från George Foreman är den rätta modellen för dig. En ”unik” teknik, där fett och köttsafter leds till en underliggande bricka för att omedelbart svalna och på så sätt förhindra att rök och lukt bildas, innebär att grillen även kan användas inomhus. Grillplattan har en non-stick titanbeläggning som gör den enklare att rengöra och med hjälp av justerbara värmeinställningar kan du välja låg värme, medelhög eller hög värme. Effekt 1 350 watt.

Pris: Ca 943 kronor hos Amazon Sverige


Burns & Barkles elgrill

Elgrillar

Har du tröttnat på briketter, grillkol och gasol kanske det är dags att slå till på en eldriven grill? Burns & Barkles klotformade elgrill är lättanvänd, smidig och kostar inte mer än dryga tusenlappen. Den teflonbelagda grillytan mäter 34 x 44 centimeter och med den femstegade termostaten ställer du enkelt in önskad temperatur. Effekt 2 200 watt.

Pris: Från 799 kronor via Prisjakt