Det är svårt att inte haja till när man packar upp Creative Outlier Air V3 ur kartongen. Laddosan är nämligen en riktigt rejäl klump med måtten 7,8 x 4,6 x 3,0 centimeter och vikten 67 gram utan hörlurarna (78 gram med dem). Jämför man med de flesta true wireless-hörlurar vi har testat senaste tiden är detta nästan dubbelt så stort och dubbelt så tungt som genomsnittet.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Laddosan är stor och tung, men batteritiden är å andra sidan i topp med 10 timmar per laddning och 40 timmar totalt. Står du ut med att släpa runt på dem får du ett par gedigna och prisvärda true wireless-hörlurar som gör det de ska. Om man bortser från den usla brusreduceringen…

Positivt

  • Mycket bra batteritid
  • Bra app
  • Inte så dyra

Negativt

  • Dålig brusreducering
  • Stor och tung laddosa
  • Bara tre par pluppar
Det är med andra ord en rätt rejäl klump som ska släpas runt, men storleken och utformningen har också sina fördelar. Till att börja med är laddosan så robust och stadig att man inte oroar sig särskilt mycket för att tappa den i marken. Den öppnas inte heller lätt av sig självt utan måste skjutas upp, vilket gör det svårare för hörlurarna att trilla ur och försvinna. Den har också väldigt tydliga indikatorer för laddningen av både själva dosan som hörlurarna inuti den.

Den stora fördelen är dock batteritiden, som är svårslagen. 10 timmar per laddning och 40 timmar totalt placerar Creative Outlier Air V3 i toppen bland de true wireless-hörlurar vi har testat.

Själva hörlurarna, som är av den mer kompakta och ”knubbiga” typen, är även de relativt stora och tunga med sin vikt på 5,5 gram styck. Passformen är ändå helt okej, även om det krävs lite trixande och fixande för att få dem på plats. Ett litet minus dock för bara tre medföljande par pluppar.

Creative Outlier Air V3
Laddosan är stor och klumpig.

Bra app

Touchkontrollerna är även de helt okej. Vi upplevde visserligen en och annan feltryckning under vårt testande, men det var inte värre än hos genomsnittet. Vad touchkontrollerna ska göra går också att styra med inställningarna i den tillhörande appen.

Appen är bra och har de grundläggande funktioner man kan önska sig. Förutom att styra funktionerna för touchkontrollerna har den bland annat en equalizer (med mängder av förinställda lägen) och inställningsmöjligheter för brusreduceringen.

Tyvärr är brusreduceringen riktigt dålig, oavsett hur mycket man trixar och fixar med inställningarna. Faktum är att det är svårt att veta om den är påslagen eller inte utan att tjuvtitta på inställningen i appen.

Tur nog är ljudet bättre, särskilt efter lite finjusterande med equalizern. Det är visserligen inte något toppljud, framför allt är det basen som sviktar, men med tanke på prislappen får det klart godkänt.

Klart godkänt får även kvaliteten vid telefonsamtal. Vi och de vi ringde upp upplevde få eller inga störningar eller missljud.

Ett litet plus också för den trådlösa qi-laddningen.

Specifikationer

Produkt: Creative Outlier Air V3
Testad: Februari 2022
Tillverkare/kontakt: Creative, se.creative.com
Anslutningar: Bluetooth 5.2
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Nej
Stöd för röststyrning: Ja
Färger: Mörkgrön
Vikt (två hörlurar): 11 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 67 gram
Batteritid totalt: Upp till 40 timmar
Batteritid per laddning: Upp till 10 timmar
Trådlös laddning av dosan: Ja
Pris: Från 647 kronor hos Prisjakt

Betyg: 3 av 5