Oavsett om du är ute efter ett lättviktskök för vandringen, jakten, campingresan eller helt enkelt bara vill bättra på din krisberedskap så finns det ett gäng intressanta alternativ i olika prisklasser.


Shinetool minibrännare

Stormkök, spritkök, friluftskök

Ultralätt spritkök med en matchvikt på endast 145 gram och som kostar en spottstyver – perfekt att ha som backupp i tryggsäcken. Flamman kan släckas samt regleras för önskad temperatur med det justerbara locket.

Pris: Kostar 175 kronor hos Amazon Sverige


Hikenture gasspis

Stormkök, spritkök, friluftskök

Kompakt gaskök med piezo-tändning samt justeringsmöjlighet på gasventilen för att du enkelt ska kunna reglerera lågan. Säkerhetsventil som förhindrar gasläckage och den vikbara designen innebär att den tar lite plats när den inte används. Levereras med en praktisk förvaringsbox.

Pris: Kostar 260 kronor hos Amazon Sverige


Primus Mimer Kit

Stormkök, spritkök, friluftskök

Primus Mimer Kit är ett litet och smidigt gasolkit med fyra kärlstöd som innehåller allt du behöver för att koka vatten och tillaga mat. Setet innehåller förutom brännaren även två kastruller, griptång och lock (som även kan användas som stekpanna).

Pris: Kostar 590 kronor hos General Prepper


Trangia 27-3 UL stormkök

Stormkök, spritkök, friluftskök

Trangia 27-3 UL är ett stormkök med spritbrännare som passar bra för ensamvandraren eller upp till två personer. Kompakt design som kräver minimalt utrymme i ryggsäcken. Förutom spritbrännaren ingår två kittlar på en liter vardera samt en 18 centimeter bred non-stickbelagd stekpanna.

Pris: Kostar 545 kronor hos Outnorth


Primus gasolkök Kinjia

Stormkök, spritkök, friluftskök

Kinjia från Primus är ett lätt och kompakt kök med två brännare som drivs det med gasbehållare på 100 g, 230 g eller 450 g. Galler och droppbricka tas lätt bort och kan rengöras var för sig vilket gör köket enkelt att underhålla. Manuell tändning och effekten är specificerad till 2 x 2000 W.

Pris: Kostar från 1 895 kronor via Prisjakt


Jetboil Minimo

Stormkök, spritkök, friluftskök

Litet och kompakt friluftskök från Jetboil som utlovar en jämn och mer kontrollerad kokning. Men en speciell regleringsteknologi ska köket vara tillförlitligt ända ner till 6 minusgrader. Kokkärlets (som rymmer 1 liter) design innebär att du enkelt kan äta direkt ur kärlet, vilket gör att du slipper extra disk. Mätkopp och lock med drickhål ingår också, vilket är praktiskt på vandringen.

Pris: Kostar från 1 630 kronor via Prisjakt