Testad produkt: Redmi Smart Band Pro
Pris: Ca 457 kronor hos Amazon Sverige

Kärt barn har många namn. Varför Xiaomi kallar en del produkter för Redmi och andra för Xiaomi är en gåta för undertecknad. Men låt oss inte fastna i namn, istället fokuserar vi på Redmi Smart Band Pro.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Med sin storlek och antal funktioner, parat med en fin oled-skärmen och sjukt bra batteritid är Redmi Smart Band Pro en grym träningsassistent och ett riktigt prisvärt alternativ för dig som inte vill lägga dyra pengar på en smartklocka. Ett aktivitetsarmband vi varmt kan rekommendera!

Positivt

  • Bra skärm
  • Priset
  • Batteritiden

Negativt

  • Laddningssladden lossnar alldeles för lätt
  • Går ej att spara musik till den
  • Saknar gps
Aktivitetsband är ingen exakt vetenskap. Efter att ha testat flera stycken och fått olika resultat från samtliga är det lätt att himla med ögonen och säga något sarkastiskt om hur dåliga de är. Men då missar du poängen – något vi återkommer till.
M3 rekommenderar

Redmi Smart Band Pro påminner mer om en klocka tack vare en större skärm. När vi säger större är det ändå en nätt skapelse vi pratar om.

Måtten på skärmen är 4,2 x 2,45 x 1 centimeter (194 x 368 pixlar) och med en vikt på 15 gram går det inte att använda ord som ”otymplig” eller ”tung”. Faktum är att vi hellre använder ord som ”bra”, för så är det. Skärmen, av oled-typ, har en storlek som gör att du enkelt får översikt vad de olika ikonerna visar.

Redmi Smart Band Pro

Att den är tillräckligt skarp för få en statistroll i De sju samurajerna, gör inte saken sämre heller. Det är också enklare att svepa fram och tillbaka på en större skärm än vad det är med en pytteliten. Alltsammans är tillverkat i glasfiberförstärkt polyester.

Grym batteritid

Gränssnittet är i princip detsamma som i Mi Smart Band 6 NFC. Genom att svepa över skärmen bläddrar du genom menyerna. Färgglada och tydliga ikoner skvallrar om vad som väntar när du trycker. Det känns såväl enkelt som genomarbetat. Batteritiden är upp till 14 dagar eller 20 om du använder en energisparande funktion.

Armbandet laddas via usb och en kontakt som fästs via magneter på baksidan. Den kontakten är i princip det enda som är dåligt. Det krävs inte mycket alls för att kontakten ska lossna. Skärmen är inte av ”alltid på”-typ utan aktiveras automatiskt när du vrider på vristen.

Liksom andra band vi har testat kan du inte föra över musik till Redmi Smart Band Pro, något som är synd. En löptur blir alltid bättre med skön kyrkobrännarmetal från Norge.

Bra trots olika resultat

Som tidigare nämnts varierar resultatet mellan de olika aktivitetsbanden. Samma sträcka med tre olika armband på armen plus en Apple Watch ger fyra olika resultat. Även om det kan skilja upp till 5-600 steg på en promenadsträcka om fem kilometer så är det inte hela världen. Vad som verkligen saknas är inbyggd gps. Visst kan du använda gps-signalen från din telefon, men lite av poängen med dessa aktivitesband är just att slippa ta med telefonen.

Men grejen med ett aktivitetsband är att de får dig att röra mer på dig. Redmi Smart Band Pro surrar till på handleden med jämna mellanrum och ber dig att stå upp eller röra på dig. Att stänga rörelseringarna (uppenbart kopierade från Apple Watch) på skärmen blir till en daglig utmaning. Och då spelar inte några hundra meter hit eller dit någon större roll. Är du elitidrottare, tja…chansen är då stor att du använder mer avancerade mätmetoder.

Redmi Smart Band Pro

Koll på sömn och hjärta

Redmi Smart Band Pro har även en pulsoximeter, som kan mäta syrenivån i ditt blod. Det gör den också gör när du sover, något som kan vara bra att veta om du tror du lider av sömnapné. Det här är dock inte något som är godkänt att användas inom vården, men den kan ge dig en fingervisning. Aktivitetsarmbandet kan även hålla koll på menstruationscykeln och hjärtslag.

Antalet fysiska aktiviteter som kan övervakas är många! Allt från yoga, simning (vattentät ned till 50 meter), löpning på löpband eller utomhus till hopprep och roddmaskin, samt 104 till däremellan.

Redmi Smart Band Pro
Antalet träningsformer som finns är 107 till antalet. Chansen att din favoritträning finns med är således stor.

Appen som ska användas är en enklare version av Mi Fit, den heter Xiaomi Pro Lite och går att få på svenska. I den kan du överblicka din träning, sömn, hjärta, stressnivå och mycket mer. Om du äger en Mi Composition-våg kan du koppla ihop den med appen.

Redmi Smart Band Pro
Appen ger dig översikt om din hälsa.

Storleken, antalet funktioner, den fina oled-skärmen, bra gränssnitt, sjukt bra batteritid, och app gör Redmi Smart Band Pro till en formidabel träningsassistent och ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill lägga dyra pengar på en smartwatch. Som grädde på moset har den även ett riktigt bra pris!

Specifikationer

Produkttyp: Aktivitetsarmband
Anslutningar: Bluetooth
Skärm: 194 x 368 pixel amoled-färgskärm
Batteritid: Upp till 14 dagar enligt tillverkaren. Varierar beroende på användning
Funktioner: Accelerometer, optisk pulsmätare, SpO2-sensor (vid sömnmätning)
Vattentät: Ja, ned till fem atmosfärer
Pris: Ca 457 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5