Det tycks inte finnas någon hejd på svenska surfares intresse för VPN-tjänster. Det råder också hård konkurrens bland aktörerna, som ständigt "tvingas" vässa sitt erbjudande för att hålla kvar och locka nya prenumeranter. Missa inte vårt stora, kontinuerligt uppdaterade test av VPN-tjänster!

Nu kommer ytterligare en aktör till Sverige. Det rör sig om Mozilla, som vi till vardags känner som utvecklare av webbläsaren Firefox. Företaget har även erbjudit en VPN-tjänst sedan ett par år, som använder serverteknik från den svenska VPN-aktören Mullvad. Däremot har Sverige saknats bland de länder som hittills kunnat nyttja Mozilla VPN, något som det blir ändring på i dag när den släpps här och i Finland.

I ett pressmeddelande noterar Mozilla att det nordiska intresset för VPN-tjänsten varit "mycket stort", där användare kunnat skriva upp sig på väntelistor. Som många andra aktörer fokuserar Mozilla främst på integritetsaspekten av VPN-surfande. En position man inte varit sena att ta även på webbläsarmarknaden, som ju för närvarande tokdomineras av datasnaskande Google.

För att komma igång med Mozilla VPN laddar du ned appen/programmet och loggar in med Firefox-kontot. Ett VPN-konto kan omfatta fem enheter utan begränsningar, och själva tjänsten kostar 10 euro i månaden. En 30-dagars gratisperiod erbjuds också, liksom ett halvårsabonnemang om 7 euro/månad och årsabonnemang om 5 euro/månad.

Mozilla VPN finns tillgängligt för pc, Mac och Linux samt för IOS och Android.