Uppdaterad (2022-11-04):

Tidigarelägger sammanslagen app

I augusti meddelade Warner Bros Discovery att Discovery Plus och HBO Max, de två sammangående företagens streamingtjänster i USA, kommer slås ihop i en ny gemensam app sommaren 2023.

Nu rapporterar The Verge att sammanslagningen av företagen går så smidigt att cheferna har bestämt sig för att tidigarelägga lanseringen av den nya appen. Den ska nu släppas redan under våren, avslöjade Warner Bros Discoverys vd David Zaslav i ett samtal med investerade och analytiker efter presentationen av företagets kvartalsrapport.

Någon information om hur det kommer se ut i andra länder, där både HBO och Discovery har andra appar med annat innehåll, har ännu inte släppts.


Uppdaterad (2022-08-05):

HBO Max och Discovery Plus blir en app

Det var under torsdagen som Warner Bros Discovery bekräftade det som viskats om ända sedan i våras: HBO Max och Discovery Plus kommer att slås ihop till en och samma app, och detta kommer att ske redan sommaren 2023 i USA.

The Verge skriver att Discovery Plus ser ut att få ligga som teknisk grund till den nya appen, eftersom HBO Max enligt Warner dragits med prestandaproblem och sämre kundnöjdhet. Man passade dock på att hylla utbudet på HBO Max och ser optimistiskt på den framtida jättetjänsten.

Enligt CNBC hoppas Warner Bros Discovery på att den nya tjänsten ska ha lockat till sig 130 miljoner prenumeranter globalt lagom till 2025, en ökning med drygt 40 miljoner fler än som prenumererar på Discovery Plus eller HBO Max i dag.

CNBC skriver också att ett kostnadsfritt, annonsfinansierat abonnemang ligger i planerna, något som konkurrenten Netflix redan aviserat en satsning på. I övrigt är inte mycket känt om Warners kommande streamingtjänst, exempelvis när den kan släppas i Sverige och vad priserna då kan landa på. Enligt Variety sker Europalansering under våren 2024.


Tidigare (2022-03-15):

Efter köpet: Tjänster kan slås ihop

Warner Media köpte nyligen upp Discovery och nu rapporterar Variety att planen är att de båda strömningstjänsterna HBO Max och Discovery Plus ska slås ihop på sikt.

I ett första skede ska amerikanska kunder kunna teckna ett paket med HBO Max och Discovery Plus till ett rabatterat pris, men om det blir en liknande lösning även här i Sverige återstår att se.

Det nya företaget har fått namnet Warner Bros. Discovery och sitter på en hel drös rättigheter från diverse tv-kanaler och filmbolag, däribland CW, TNT, TLC, Food Network och New Line Cinema.

Enligt Warner Bros. Discoverys ekonomichef Gunnar Wiedenfels är sammanslagningen logisk, detta då HBO Max i första hand har riktat sig till män medan Discovery Plus har riktat sig till kvinnor. Nu blir det en helhetslösning i stället.

I dagsläget har HBO Max ungefär 74 miljoner abonnenter, medan Discovery Plus har 22 miljoner. En sammanslagning skulle alltså kunna minska avståndet till Netflix, Amazon Prime Video och Disney Plus som är de tre mest populära tjänsterna i dagsläget.