Uppdatering (2022-06-04):

Galaxy Watch 5 Pro dyker upp i beta-app

En skärmavbild på en beta-version av Samsungs Health-app har läckt och tycks bekräfta tidigare rykten om att Samsung kan komma att lansera en Galaxy Watch 5 samt en Galaxy Watch 5 Pro – men ingen Classic. I appen finns ingen Classic-modell omnämnd, rapporterar 9 to 5 Google.

Pro-modellen kan istället, möjligen, bli en premium-modell med lite lyxigare framtoning. Den kan även helt sakna en mekaniskt roterande boettring för inmatning. Istället kan det ersättas av en kapacitiv boettring.


Tidigare:

Koreanska sajten ET News påstår att Samsung har lyckats ta fram en termometer som kan placeras i en smartklocka och ge någorlunda korrekta avläsningar av användarens kroppstemperatur.

Den ska enligt sajten hamna i Galaxy Watch 5 som väntas lanseras i augusti, och kommer i så fall bli den första smartklockan med en fungerande kroppstermometer. Det har tidigare gått rykten om termometrar i både Samsungs och Apples klockor, men tekniken är svår att få till.

Vilken teknik Samsung använder finns inga uppgifter om, men ET News påstår även att företaget kan placera samma teknik i nästa version av hörlurarna Galaxy Buds.