Oavsett om det är altanen, bilen, takrännorna eller båten som behöver en rejäl uppfräschning är det med hjälp av en kraftfull högtryckstvätt du får snabbast och bäst resultat. Här är sex populära modeller.


Bosch EasyAquatak 110

Bosch EasyAquatak 110

EasyAquatak 110 ger dig snabba rengöringsresultat utan ansträngning. En kompakt högtryckstvätt som är enkel att hantera och förvara tack vare smidiga design och tillbehörsförvaring. Rengöring av bilar, altaner och trädgårdsmöbler är enkelt med rengöringseffekt på 110bar och justerbart fjäderstråle- och rotationsmunstycke. Högtrycksmunstycket på 450 ml reducerar rengöringstiden genom att applicera rengöringsmedlet snabbt.

Drifttryck: 110 bar
Slanglängd: 3 meter
Flöde: upp till 330 liter/timme
Kostar 976 kronor hos Amazon Sverige


Kärcher K7 Smart Control

Högtryckstvätt

Kanske den smartaste högtryckstvätten någonsin? Ja, i alla fall om du frågar Kärcher. Flaggskeppsmodellen K7 Smart Control Home har ett speciell boost-läge samt integrerad bluetooth för anslutning till din smartphone. I den tillhörande appen serveras praktiska tips och tricks för olika rengöringssituationer och rengöringsobjekt. Det går även att styra och överföra trycknivån från appen till spolhandtaget.

Drifttryck: 180 bar
Slanglängd: 10 meter
Flöde: upp till 600 liter/timme
Kostar 5 058 kronor hos Amazon Sverige


Bosch UniversalAquatak 125

Högtryckstvätt

Jo, Bosch erbjuder även högtryckstvättar. Som exempelvis modellen Universal Aquatak 125, som erbjuder snabb, flexibel rengöring utan vidare ansträngning. Med det tillhörande 3-i-1-mustycket kan du ta dig an en stor mängd olika rengöringsuppgifter, från biltvätt och trädgårdsmöbler till takrännor och detaljer på altanen. Utdragbart handtag och större hjul innebär enklare hantering och smidigare förvaring.

Drifttryck: 125 bar
Slanglängd: 5 meter
Flöde: upp till 360 liter/timme
Kostar 1 238 kronor hos Amazon Sverige


Nilfisk Premium 190-12

Högtryckstvätt

En av Nilfisks bästa modeller i premiumsegmentet. En högtryckstvätt som klarar alla stora och vanligt förekommande rengöringsarbeten. Konstruerad för hållbarhet, utrustad med induktionsmotor och metallpump med cylinderhuvud av mässing. Cylinderhuvud av mässing är tåliga och hållbara, vilket innebär att högtryckstvätten levererar fläckfritt även över längre tid. Nilfisk Premium 190-12 är ett intressant val för mer krävande rengöring, som till exempel rengöring av båtar, simbassänger, husvagnar, hästtransporter och uppfarter. Levereras tillsammans med terasstvätt.

Drifttryck: 190 bar
Slanglängd: 12 meter
Flöde: upp till 600 liter/timme
Kostar från 5 299 kronor på Prisjakt


Vonroc V22-2

Högtryckstvätt

Högtryckstvätt för många och omfattande rengöringsjobb i och runt hemmet. En rejäl pjäs med en effekt på 2200W och som levererar 450 liter vatten per timme och ett maximalt arbetstryck på 170 bar. Modellen har en integrerad rengöringsmedelstank samt en justeringsknapp för att reglera mängden. Vonroc V22-2 levereras bland annat med ett justerbart munstycke, ett turbomunstycke, två munstyckeförlängningar, uteplatsrengörare samt trädgårdsslangkoppling med vattenfilter.

Drifttryck: 170 bar
Slanglängd: 8 meter
Flöde: upp till 450 liter/timme
Kostar 2 033 hos Amazon Sverige


Husqvarna PW360

Högtryckstvätt

Även välrenommerade Husqvarna tillhandahåller ett gäng högtryckstvättar. PW360 är en högpresterande högtryckstvätt som inte backar för mer krävande arbetsuppgifter såsom rengöring av till exempel bilar och stenmurar. Med ett handtag i aluminium är den enkel att transportera och med det mjuka greppet aktiverar du avtryckaren smidigt och bekvämt. Snabb anslutning och dubbla svivelfunktioner för justering av munstycket. Här finns även ett inbyggt förvaringsutrymme för tillbehör, slangvinda och nätsladd gör arbetet effektivt. Det ingår två munstycken, en skumspruta och en stålförstärkt högtrycksslang.

Drifttryck: 160 bar
Slanglängd: 10 meter
Flöde: upp till 500 liter/timme
Kostar 3 585 kronor hos GardenStore


Makita HW1300

Högtryckstvätt

Makita HW1300 är en högtryckstvätt med två effektlägen för ett mer omfattande användningsområde – i det lägre effektläget minskas motorns varvtal vilket reducerar ljudvolymen samt vattenförbrukningen med 20 procent/minut. Högtryckstvätten levereras med slang på 10 meter, spolhandtag, turbomunstycke, variospraymunstycke samt skummunstycke.

Drifttryck: 130 bar
Slanglängd: 10 meter
Flöde: upp till 450 liter/timme
Kostar 2 790 kronor hos Proffsmagasinet