Testad produkt: Sony WH-XB910N
Pris: 1 490 kronor hos Amazon Sverige

Sony WH-XB910N är, precis som nyligen testade Bowers & Wilkins PX7 och Philips Fidelio L3, ett par over ear-hörlurar med brusreducering. Med sitt cirkapris på 2 000 kronor kostar dock Sony WH-XB910N bara drygt hälften så mycket. Trots det relativt låga priset står sig Sonys nya hörlurar bra i konkurrensen och visar sig vara riktigt prisvärda.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Sony WH-XB910N låter mycket bra, särskilt den tunga basen, bra brusreducering, imponerande batteritid, välfungerande styrning och en lättanvänd och funktionsrik app. Allt till ett överkomligt pris. Det enda lilla minustecknet är en något tveksam komfort i längden, men det hindrar inte Sony WH-XB910N från att få högsta betyg.

Positivt

  • Ljudet
  • Brusreduceringen
  • Batteritiden
  • Smarta funktioner

Negativt

  • Lite tveksam komfort i längden
Det är inte bara priset som är lägre, Sony WH-XB910N väger med sina 250 gram också mindre. Hela 113 gram mindre än Philips Fidelio L3 och 52 gram mindre än B&W PX7. De sitter också skönt och bekvämt på huvudet, i alla fall till en början. Men efter en lång tids användande är komforten en aning mer tveksam, vilket är Sony WH-XB910N:s enda egentliga minustecken.

Smidigt är i alla fall att Sony WH-XB910N är både plattbara och vikbara, vilket gör det enkelt att ta med dem i en väska eller till och med jackfickan (om den har hyfsat rymliga fickor).

Precis som Philips Fidelio L3 styrs Sony WH-XB910N genom en ovanligt lyckad kombination av knappar och touchkontroller. Med knapparna (som är tydliga och lättåtkomliga) sätter du på/stänger av hörlurarna och växlar mellan olika brusreduceringslägen (eller stänger av brusreduceringen helt).

Med touchkontrollerna (som sitter på högra hörluren) går det att starta och stoppa uppspelningen, hoppa framåt och bakåt i spellistan, höja och sänka volymen, starta en röstassistent, samt ta emot och avsluta samtal. Dessutom finns det, återigen precis som för Philips Fidelio L3, en mycket smart funktion där du genom att sätta handflatan framför touchkontrollen direkt både pausar uppspelningen och stänger av brusreduceringen, vilket gör att du snabbt kan svara om du skulle bli tilltalad när du har hörlurarna på.

Både touchkontrollerna och knapparna är lätta att använda, lagom känsliga och lätta att komma åt. Det enda som saknas är egentligen möjligheten att själv kunna programmera deras funktioner. Och att touchkontrollerna enbart finns på den högra hörluren gör det lite knepigare för vänsterhänta.

Sony WH-XB910N

Mycket bra ljud

Som vanligt när det gäller Sonys hörlurar har även Sony WH-XB910N en både funktionsrik och lättanvänd app helt på svenska. Det går bland mycket annat att styra brusreduceringen, ställa in automatisk avstängning och avaktivera touchkontrollerna. Dessutom finns här en equalizer för att finjustera ljudet. Denna har både en mängd förinställda lägen, men låter dig också skräddarsy dina egna inställningar.

Med tanke på priset är ljudkvaliteten förvånansvärt bra. Sony WH-XB910N står sig riktigt bra i konkurrensen med både Philips Fidelio L3 och B&W PX7. Framförallt är det basen som imponerar med sin kraft och tyngd. Men även det tydliga mellanregistret och den krispa och rena diskanten för ett högt betyg.

Glädjande nog håller även telefonsamtalen högsta klass ljudmässigt åt båda håll. Samma sak för brusreduceringen som är riktigt bra.

Sony WH-XB910N har även ett uttag för att ansluta en 3,5 millimeters ljudkabel (medföljer i paketet). De har också en batteritid som står sig väl i konkurrensen, upp till 30 timmar med brusreducering påslagen och 50 timmar utan.

Med tanke på prislappen är Sony WH-XB910N ett par riktigt prisvärda hörlurar utan några större svagheter. Högsta betyg är givet!

Specifikationer

M3 rekommenderar

Produkt: Sony WH-XB910N
Testad: Mars 2022
Tillverkare/kontakt: Sony, sony.se
Anslutningar: Bluetooth 5.2
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Mikrofon: Ja
Stöd för röststyrning: Ja (Alexa och Google assistant)
Anslutning via ljudkabel: Ja (kabel medföljer)
Färg: Svart, blå
Vikt: 250 gram
Vikbara: Ja
Plattbara: Ja
Batteritid med brusreducering: Upp till 30 timmar
Batteritid utan brusreducering: Upp till 50 timmar
Cirkapris: 2 000 kronor
Pris: 1 490 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 5 av 5