Uppdatering (2022-06-27) 

Nothing gör en Oneplus - väntelista för kommande mobilen

Nu har Nothing öppnat upp en väntelista för sin kommande mobil Nothing Phone 1, eftersom tillgången på mobilen kommer vara begränsad.

Den som är intresserad kan anmäla sig till väntlistan här.

Anmäler du dig har du chansen att få en inbjudan till att beställa mobilen från och med 12 juli, samt "exklusiva belöningar". Du kommer också kunna få mobilen före det att den blir tillgänglig i butik.

Uppdatering (2022-06-22):

Visas i ny video på Youtube

Redan innan Nothings officiella lansering av sin första mobiltelefon, Nothing Phone 1, har telefonen visats upp. Det är Youtube-giganten Marques Brownlee (MKBHD) som har fått ett tidigt exemplar av telefonen och lov att visa upp den.

Framsidan av telefonen liknar många andra med en nära heltäckande skärm med ett hål för selfiekameran som är placerat längst upp, en bit in från vänster. Kanterna är skarpa och till formen liknar Nothing Phone 1 Iphone 12 och 13.

Marques Brownlees video fokuserar dock på baksidan av telefonen, och där är den minst sagt unik. Ytterhöljet är genomskinligt och visar flera interna komponenter. Dessa är strategiskt placerade och målade i vitt för att höja det estetiska intrycket, men designen döljer även ett nyskapande system av lysdioder.

Dioderna är placerade i en form vi redan sett i det foto Nothing delade förra veckan, men vad Marques Brownlee avslöjar är att dioderna kan lysa upp i olika mönster för att förmedla information.

Bland annat finns tio olika ringsignaler med tillhörande ljusmönster, så att du kan tilldela olika vanliga kontakter egna signaler och se vem som ringer enbart utifrån hur ljusdioderna tänds. Ansluter du en Qi-laddare för att ladda telefonen eller ett hörlursetui för att ladda det från telefonen lyser en ring runt laddplattan upp.

När du ansluter en laddkabel fungerar dioderna som laddningsmätare och visar hur långt du har kvar till fulladdat. Den släcks efter en stund men kan tändas genom att skaka lite på telefonen.

En annan detalj som Youtubaren uppmärksammar är en liten röd lysdiod som blinkar när du spelar in video, så att personer framför kameran vet att de filmas.


Uppdatering (2022-06-15)

Ny bild ger tjuvtitt på Nothing Phone 1

Nothing har nu delat en ny bild via Instagram som bättre visar upp företagets kommande första mobil, Nothing Phone 1.

nothing phone 1 ny bild
Foto: Nothing

Bilden visar upp en vit mobil med en delvis genomskinlig rygg, som däremot inte visar upp något av enhetens interna system. Det finns också två kameror i ena hörnet, vad som ser ut som volymknappar på mobilens sida samt ett synligt stöd för trådlös laddning.

Hur mobilens framsida ser ut är fortfarande okänt.

Nothing Phone 1 kommer presenteras officiellt tisdag 12 juli klockan 17:00 svensk tid under ett livesänt event.


Uppdatering (2022-06-08):

Då lanseras Nothing Phone 1

Nothing har nu bjudit in intresserade till ett lanseringsevent för Nothing Phone 1 som strömmas online klockan 17:00 tisdagen 12 juli.

I en intervju med Wallpaper publicerad 24 maj delade Carl Pei och Nothings designchef Tom Howard ett foto på designskisser på telefonen. Tom Howard säger i intervjun att Nothing vill ”ta ut insidan” och fira de bästa av de över 400 komponenterna i en mobiltelefon.

Både i intervjun och i en senare tweet gör Carl Pei klart att designspråket i Nothing Phone 1 följer samma genomskinliga estetik som i hörlurarna Nothing Ear 1. Nothings designers har även hämtat inspiration från klassiska linjekartor från New Yorks och Londons tunnelbanor.

I en tweet från 30 maj skriver Nothing att följande detaljer är officiella:

  • Återvunnen aluminium i chassit.
  • Genomskinligt bakstycke.
  • Trådlös lassning.
  • Snapdragon-chipp.
  • Hakfri design.

Uppdatering (2022-04-29):

Nothing Launcher

Nothing smyglanserar nu gränssnittet i sin kommande telefon genom att släppa en betaversion av Nothing Launcher, en Android-launcher du kan installera på andra Android-telefoner.

Nothing Launcher har en unik ny funktion: Tryck och håll på en ikon på hemskärmen så förstoras den upp. Är det en mapp kan du på det sättet snabbt se innehållet i mappen.

Andra funktioner är egna väder- och klockappar, en Nothing-bakgrundsbild och matchande systemfärger, ytterligare några bakgrundsbilder samt tre ringtoner.

Nothing Launcher-betan fungerar till att börja med på Samsung Galaxy S21 och S22 samt Google Pixel 5 och senare. Oneplus-stöd är också på gång.


Tidigare:

Nothing Phone 1 lanseras i sommar

Det var i september 2020 som den svensk-kinesiske entreprenören Carl Pei lämnade det Oneplus han grundat ihop med Pete Lau. Nu är det Nothing som gäller, men att det verkligen skulle röra sig om "ingenting" kunde inte vara längre från sanningen. I fjol kom företagets första produkt; ett par true wireless-hörlurar med riktigt djärv design – och nu lättar Nothing på locket om sina ambitiösa framtidsplaner.

Efter visst tissel och tassel bekräftar nu företaget att det har en smartphone på gång. Nothing Phone 1 ska släppas i sommar, köra med processorteknik från Qualcomm och erbjuda en "ren" Androidupplevelse via egna påläggsgränssnittet Nothing OS. En filosofi som låter förbryllande mycket som en tidigare version av det Oneplus Carl Pei valde att lämna, men hur visionen utvecklas framåt kan vi förstås inte veta i dagsläget.

Nothing skriver så här om operativsystemet i ett pressmeddelande:

"Nothing OS tar det bästa från den rena Androidupplevelsen och destillerar operativsystemet till sin mest grundläggande form där varje byte tjänar ett syfte. Det är designat för att leverera en snabb, mjuk och personlig upplevelse. Ett enhetligt gränssnitt, där hårdvaran sömlöst integreras i mjukvaran med skräddarsydda typsnitt, färger, grafiska element och ljud. En första förhandstitt på Nothing OS kommer via en launcher som kommer att kunna laddas ned till vissa smartphones i april."

Nothing Phone 1 kommer som sagt att se dagens ljus framåt sommaren. Tills dess kan vi räkna med att fler detaljer om telefonen offentliggörs i små munsbitar, så håll utkik på sajten!