Cykelhjälm

Funwict

Funwict är en cykelhjälm med inbyggda glasögon som du fäster magnetiskt vid behov. Den är fylld med eps-skum som har hög densitet, vilket effektivt minskar stötar om du skulle ramla och slå huvudet i backen. Glasögonen eliminerar effektivt risken för att bli bländad när du susar fram i solen.

Hjälmen har även ett led-ljus som gör dig synlig när du cyklar efter mörkrets inbrott. Arton ventilationsöppningar förbättrar luftflödet och håller huvudet svalt.

Pris: Kostar 380 kronor hos Amazon Sverige


Cykelhjälm

Shinmax

Shinmax är en CE-certifierad cykelhjälm med avtagbara magnetiska skyddsglasögon som passar både män och kvinnor. Hjälmen är perfekt för dig som gillar att ta din mountainbike på äventyr men fungerar givetvis även för vanlig pendling. Eller varför inte i skidbacken när vintern kommer? Tillverkad i polykarbonat och väger 270 gram.

Pris: Kostar 429 kronor hos Amazon Sverige


Cykelhjälm

Shinmax Led

Varför inte ha en cykelhjälm med inbyggt led-ljus som uppmärksammar bilister när det är mörkt? Shinmax hjälm har just detta. Den är också CE-certifierad, justerbar, passar män och kvinnor, väger lite och har avtagbar skärm. Led-ljuset har tre olika lägen, stadigt ljus, långsamt eller snabbt blinkande. Batteri ingår.

Pris: Kostar 400 kronor hos Amazon Sverige


Cykelhjälm

Bell Local

Vill du känna dig trendig ska du ha en hjälm från Bell. Det här är en mattsvart historia som är certifierad för cykling och skateboard. Hjälmen har 10 kanalers ventilation som håller huvudet svalt även under varma sommardagar. Storleken justeras enkelt via ett vred i nacken, tack vare en så kallad action-fit-ratt. Även banden är justerbara, både i längd och under öronen.

Pris: Kostar 446 kronor hos Amazon Sverige


Cykelhjälm

Hövding

Detta är världens säkraste huvudskydd och bärs runt halsen som en krage. Vid en olycka blåser airbagen upp sig på 0,1 sekunder och skyddar huvudet. Airbagteknologin ger upp till åtta gånger bättre skydd än traditionella cykelhjälmar.

Hövding 3 registrerar cyklistens rörelser 200 gånger per sekund. Den här passar dig som har en upprätt körstil. Om du sitter framåtlutad på cykeln kommer den att skava.

Pris: Kostar 2 799 kronor hos Amazon Sverige


Cykelhjälm

Abus Skurb

Den här hjälmen har en lustig funktion: den kan anpassas för dig som har hästsvans. Hjälmen är tillverkad i tålig abs-plast, storleken justeras enkelt med en ring och den har ventilation genom två luftintag och tio utgångar.

Pris: Kostar 1 189 kronor hos Elcykelvaruhuset


Cykelhjälm

Poc Omne Air Spin

Poc är utformad för flera ändamål, oavsett om du cyklar i stan eller ute i terrängen. Utöver skydd får du ventilation och komfort. Hjälmen använder något som kallas ”spin”-konstruktion, för att minska kraften som huvudet utsätts för vid fall. Detta görs genom att skiktet som är närmast huvudet kan röra sig i förhållande till själva hjälmen, detta gör att ytskiktet tar en större del av smällen i ett fall.

Pris: Kostar 1 099 kronor hos sportbrillor.se