Den självutnämnda Windows-arkeologen Lucas Brooks har lyckats uppdaga ett 37 år gammalt påskägg i Microsofts operativsystem.

Enligt Brooks ska det ursprungliga Windows 1.0-släppet innehåller en gömda lista på personerna i Windows utvecklingslag som finns i en krypterad bitmaps-fil.

Senare uppdateringar av operativsystemet ska gjort det möjligt för användare att upptäcka meddelandet där det står "Congrats! The Windows Team" (Grattis! Windows-arbetslaget).

Listan består av totalt 36 namn utan några arbetstitlar. Bland dem syns kända profiler som Microsofts tidigare vd Steve Ballmer, men också Valves medgrundare Gabe Newell. Något som först uppmärksammades av PC Gamer.

Spelprofilen började på Microsoft efter att ha hoppat av sin utbildning på Harvard University. Han jobbade som producent på de tre första versionerna av Windows.

Gabe Newell har i samband med en intervju, som anordnades av Code.org, tidigare sagt han lärde sig mer på tre månader med folket på Microsoft än han gjorde under hela sin tid på Harvard.

Vill du få fram påskägget själv kan du följa Lucas Brooks instruktioner här.

Läs också: Microsoft - Annonserna i Utforskaren var bara ett test