I Stockholm finns två stycken broar, Västerbron och Tranebergsbron, som bägge två är hemska att cykla i. Det är rejält uppförslut och oavsett vilken väg du kommer ifrån verkar det alltid som att du har motvind. Det är två broar som fått mången cyklist att parkera cykeln för gott och damma av bilen.

Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Tripper HS H-9 är en alldeles förträfflig elcykel till ett mycket bra pris. Samtliga komponenter håller hög klass och motorn skjuter på ordentligt i uppförsbackarna eller när det är motvind. Det här är en mycket prisvärd cykel som även är kul att cykla på.

Positivt

  • Priset
  • Motorn
  • Bra kvalitetskomponenter
  • Kul att köra

Negativt

  • Sadeln

När du sitter på en Tripper HS H-9 erbjuder dessa broar lika mycket motstånd som smör ger en varm kniv. Med sin bakmonterade motor, en placering ger generellt mer skjuts, susar du uppför för vilken bro eller uppförsbacke som helst. Det här är en cykel för dig som gillar att sitta framåtlutad och forsa fram i trafiken.
Elcykel

Motorn, som bär Ecorides namn, heter Ecoride Drive System R5. Huruvida den är tillverkad av Ecoride eller ”bara” en oem-motor som de satt namn på, är av mindre betydelse. Den gör så att Tripper HS H-9 inte bara känns pigg utan är pigg. Liksom tidigare elcyklar vi testat upphör assistansen när cykeln nått 25 km/h. Men du når den hastigheten snabbt när det röda ljuset slår om till grönt.

Läs även: 6 snygga cykelhjälmar som skyddar dig på cykelturen

Ramen är väl tilltagen och cykeln är stabil som tusan. Hjulen, 28-tummare, är skodda med rejäla svålar som fångar upp eventuella ojämnheter i vägen. Den saknar dock dämpad framgaffel, men med tanke på priset – mer om det senare – har vi överseende med detta.

Bra växlar och bromsar

Tripper HS H-9 har nio växlar, Tripper HS M-10 som vi testade nyligen har tio. Skillnaden är försumbar. Däremot hoppar kedjan lika snabbt och exakt i Shimano Alivio-dreven som hos den dyrare modellen när du växlar upp eller ned. Skivbromsarna, även de från Shimano, får stopp på cykeln på ett lugnt och tyglat sätt.

Elcykel
Nio smidiga växlar står till ditt förfogande.

På styret sitter en skärm där du kan se hur mycket batteri som återstår, din hastighet, sträcka som du har avverkat, vilken assistans du använder (finns fyra nivåer) med mera. Vad som skiljer den åt är att den är i färg och utrustad med nfc. För att kunna starta cykeln eller ta ur batteriet måste du blippa skärmen med en bricka för att låsa upp den. Smart tänkt och dito funktion!

Elcykel
Du kan inte starta cykeln eller plocka ur batteriet om du inte blippar med en nfs-bricka.

En ännu smidigare funktion är en liten spak som sitter under skärmen. Håll in den när du ska leda cykeln och du får en gnutta hjälp från motorn. ”Leda en cykel, det är väl inte jobbigt” hör jag hur en kör av röster hojtar unisont. Sant, en vanlig cykel är en baggis att leda. En elcykel väger ofta mycket mer och då är det skönt att få hjälp. Det här är en funktion som finns på många cyklar, men som kräver att du måste hålla ned knappar med mera för att aktivera den. Här är det busenkelt.

Upp till åtta mil

Batteriet, placerat bakom sadelstången, har inte samma räckvidd som HS M-10, men det räcker upp till åtta mil beroende på assistansnivå, vind och hur många uppförsbackar du har att besegra. Men siffran stämmer väl överens med våra mätningar.

Och då är det dags att nämna priset. Den här cykeln kostar 20 000 kronor. Då får du en himla massa högkvalitativ cykel för pengarna. Den är stabil, rapp, med en motor som svarar bra på ditt trampande, det går att fästa en låda på den och den är riktigt prisvärd!

M3 rekommenderar Den här cykeln är motsatsen till glidarhojen Lifebike C-Mute Uni G8. Tripper HS H-9 är en cykel för dig som gillar att luta dig fram och köra om alla andra cyklister. Men motsatsen rör bara vilken cyklist den är för, ty när det gäller prisvärde, cykelglädje och pris är den lika bra! Ska vi gnälla på något är det sadeln, den är inte den mest bekväma vi stött på.

Vi ger den här utan tveka 4,5 av 5 i betyg och en rungande rekommenderar-logga!

Specifikationer

Modell: Tripper HS H-9
Tillverkare: Ecoride
Testad: April 2022
Vikt: 24 kg inklusive batteri
Körstäcka på en laddning: Upp till 8 mil enligt tillverkaren
Batteri: Låsbart, 576 Wh
Antal assistansnivåer: Fyra lägen
Display: Ja, färg-lcd
Cykelhjul: 28 tum
Växel: Shimano Alivio, nio växlar
Bromsar: Skivbromsar
Motor: Ecoride Drive System R5 bakhjulsmotor
Övrigt: Ringklocka, stänkskärmar, pakethållare, lås, belysning fram och bak
Pris: 19 995 kronor kronor hos Ecoride

Betyg 4,5 av 5