Många företag runt om i världen har slutat sälja och stödja produkter i Ryssland sedan invasionen av grannlandet Ukraina inleddes för två månader sedan. Kinesiska företag har hittills varit ett stort undantag, men nu signalerar ett företag att Kina kan hålla på att svänga.

DJI, världens största drönartillverkare, har meddelat att det stoppar all försäljning till både Ryssland och Ukraina, rapporterar Reuters. DJI har anklagats för att bidra till förtrycket av uigurer i Xinjiang-provinsen genom att sälja drönare till kinesiska staten.

Sannolikheten att ett företag som DJI skulle agera så här på eget bevåg utan godkännande från staten får nog anses vara låg.

Flera kinesiska storföretag har enligt Reuters hamnat i en knepig sits med både internationell kritik mot att de fortsätter göra affärer i Ryssland och inhemsk kritik i Kina mot att de funderar på att stoppa affärerna. Uber-konkurrenten Didi meddelade till exempel först att det skulle lämna Ryssland och Kazakhstan men ångrade sig när beslutet fick frän kritik av användare på sociala medier.