Testad produkt: Shure Aonic 40
Pris: Cirka 1 850 kronor hos Amazon Sverige

Shure Aonic 40 är ett par over ear-hörlurar med brusreducering i ungefär samma prisklass som nyligen testade Sony WH-XB910N och Philips Fidelio L3. Tyvärr visar sig Shure Aonic 40 inte riktigt nå upp i samma höjder som dessa och är inte riktigt lika prisvärda.

Betyg 3,5 av 5

Omdöme

Shure Aonic 40 är ett par gedigna hörlurar med bra ljud och dito brusreducering. De har dock några små brister som tveksam komfort, små och otydliga knappar och begränsade funktioner, vilket gör att de inte riktigt når upp till högsta nivå. Betyget är dock ändå klart godkänt.

Positivt

  • Bra ljud
  • Bra brusreducering
  • Bra telefonsamtal

Negativt

  • Små och otydliga knappar
  • Begränsad app
  • Tveksam komfort

Shure Aonic 40 är ett par stadiga hörlurar som väger 310 gram, vilket gör att de viktmässigt hamnar mellan Sony WH-XB910N (250 gram) och Philips Fidelio L3 (363 gram). De är både vikbara och plattbara och därmed enkla att ta med sig ut i världen.

Tyvärr är de inte jättekomfortabla. Inte så att de är direkt obekväma, men de trycker rätt hårt mot öronen och huvudet och känns helt klart av efter ett tags användande. Detta är i och för sig ett problem som både Sony WH-XB910N och Philips Fidelio L3 också lider av, men det är värre med Shure Aonic 40.

Shure Aonic 40
Komforten för Shure Aonic 40 är inte den bästa.

Några touchkontroller är Shure Aonic 40 inte utrustade med, bara ett antal knappar på respektive hörlur. Med dessa kan du slå på/av hörlurarna, höja och sänka volymen, växla mellan olika brusreduceringslägen, hoppa framåt och bakåt i spellistan, starta en röstassistent, ta emot/avsluta telefonsamtal, samt förstås starta och pausa uppspelningen. Det går även att kontrollera batterinivån. Med andra ord det mesta du vill kunna göra.

Knapparna är dock inte särskilt användarvänliga. De är små och otydliga och feltrycken är många. De går heller inte att programmera om, utan kan bara ha sina förinställda funktioner.

Shure Aonic 40
Knapparna är små och inte särskilt användarvänliga.

Här finns heller inte den mycket smarta funktion som både Sony WH-XB910N och Philips Fidelio L3 har, där du genom att sätta handflatan framför touchkontrollen direkt både pausar uppspelningen och stänger av brusreduceringen, vilket gör att du snabbt kan svara om du skulle bli tilltalad när du har hörlurarna på.

Den tillhörande appen bjuder heller inte på särskilt många smarta eller nyttiga funktioner. Den har visserligen en riktigt bra och avancerad equalizer och låter dig finjustera nivån för brusreduceringen, men bortsett från det gör den inte mycket nytta.

Shure Aonic 40
Shure Aonic 40 är både vikbara och plattbara.

Mycket bra ljud

Tur då för Shure Aonic 40 att ljudkvaliteten är så bra! Den håller helt klart samma klass som både Sony WH-XB910N och både Philips Fidelio L3. Basen har kraft och tyngd, mellanregistret är rent och tydligt och diskanten krispig och klar. Det är ett rikt och fylligt ljud som är imponerande med tanke på prislappen.

Glädjande nog håller även telefonsamtalen högsta klass ljudmässigt åt båda håll. Även brusreduceringen är riktigt bra, om än snäppet under Sony WH-XB910N och Philips Fidelio L3.

Batteritiden (upp till 25 timmar) är bra, men snäppet under konkurrenterna.
Shure Aonic 40 har även ett uttag för att ansluta en 3,5 millimeters ljudkabel (medföljer i paketet).

Sammantaget är Shure Aonic 40 ett par välljudande hörlurar av hög kvalitet, men några små brister gör att de hamnar strax efter konkurrenter som Sony WH-XB910N och Philips Fidelio L3.

Specifikationer

Produkt: Shure Aonic 40
Testad: April 2022
Tillverkare/kontakt: Shure, shure.com
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Mikrofon: Ja
Stöd för röststyrning: Ja (Alexa, Siri och Google assistant)
Anslutning via ljudkabel: Ja (kabel medföljer)
Färg: Svart, vit
Vikt: 310 gram
Vikbara: Ja
Plattbara: Ja
Batteritid: Upp till 25 timmar
Cirkapris: 2 500 kronor
Pris: Cirka 1 850 kronor hos Amazon Sverige

Betyg 3,5 av 5