Dejtingjätten Match Group består av tjänster som Tinder, Match och Ok Cupid. Företaget har länge klagat över Apples och Googles affärsmodeller på App Store och Play-butiken.

Nu har företaget lämnat in en stämningsansökan mot Google vid federala distriktsdomstolen i norra Kalifornien, rapporterar The Verge.

I stämningen påstår Match Groups jurister att Google ”lockade utvecklare till sin plattform med löften om att vi skulle vara fria att erbjuda kunder olika sätt att betala för tjänsten” men sedan försökte förbjuda alternativa betaltjänster i appar för att kunna ta en del av nästan varenda köp i appen på Android.

En talesperson för Google säger till The Verge att Match Group inte är ute efter att hjälpa slutanvändare utan driver en kampanj för att öka sina egna vinster.

– Företagets appar betalar 15 procent kommission på Play-butiken, vilket är lägst på någon appbutik, och om de ändå tycker det är för mycket kan de tack vare Androids öppenhet ändå distribuera sina appar på flera olika sätt.