Google har i samband med sitt senaste Pixel-event lanserat sin allra första egna smartklocka, Pixel Watch. Smartklockan är designad för att styras genom små tryckningar, rösten och vara snabb att snegla på.

Pixel Watch har en cirkulär och slittålig kupoldesign, en taktil krona, är delvis tillverkad i återvunnet stål och har utbytbara band. Den drivs av Googles egna operativsystem Wear OS och har ett förbättrat användargränssnitt som utlovar mer sömlös navigation och smartnotifikationer.

Bland funktionerna syns Google Maps med vägvisning direkt i klockan, väder, notifikationer, nya Google Wallet för betalning, Google Home för smarta hemmet-styrning och möjligheten att skicka sms och sköta samtal direkt från smartklockan, utan att ha med mobilen.

Pixel Watch är också djupt integrerad med Fitbit vad gäller hälsofunktioner och erbjuder mätning av exempelvis hjärtfrekvens genom EKG, loggning av aktiva zon-minuter och sömndata.

Pixel Watch går att förhandsbeställa idag via Google Store och Fitbit.com. Den är tillgänglig i nio länder: USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Japan, Australien och Taiwan den 13 oktober. Pris startar på 349,99 dollar, motsvarande cirka 3880 kronor. I köpet ingår tre månader Youtube Music Premium och sex månader Fitbit Premium.

Om smartklockan på sikt kommer till Sverige är just nu okänt.