Testad produkt: JBL Charge 4
Cirkapris: Från 1 755 kronor hos Amazon Sverige

Den cylinderformade högtalaren är fortfarande omåttligt populär, främst kanske bland tonåringar och yngre vuxna, och det är lätt att förstå varför.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Charge 4 är en förfinad version av en redan nästintill perfekt resehögtalare. Oöm och vattentät, snyggt förpackat men vi saknar likväl fortfarande en knapp för att byta spår bakåt (för framåt trycks play-knappen ner två gånger). Trots denna lilla miss är Charge 4 vår absoluta favorit för att ta med på resan.

Positivt

  • Snygg och udda design
  • Riktigt bra ljud
  • Vattentät
  • Går att sammankoppla ihop med flera högtalare

Negativt

  • Inga inställningar för ljud
  • Saknar knapp för föregående låtspår
Nya Charge 4 tar nu över stafettpinnen och förutom likheterna rent visuellt finns här likväl en del nyheter rent tekniskt. Dels har batteriet mer kapacitet, 7500mAh mot tidigare 6000 mAh, och den totala uteffekten är nu 30 Watt. Charge 3 stoltserade med 20 Watt. Även frekvensomfånget har utökats något och Charge 4 når ner till 60Hz. Värt att nämna är även att högtalaren finns i mängd nya färger och har begåvats med en tidsenlig usb-c-port.
JBL Charge 4

IPX7-kassad och redo för tuffa tag

Funktionellt fungerar Charge 4 som sin föregångare och IPX7-klassningen innebär att den tål allehanda vattenlekar. Ljudet är förförande bra och de dubbla passiva radiatorerna levererar – med tanke på högtalarens storlek – ett bastryck utan dess like.

JBL test

Till Charge 4 finns även en app som du använder främst för att koppla ihop högtalaren med ytterligare enheter. I övrigt är det skralt med funktioner. Du ser batteristatus och om det finns någon ny mjukvara, men några inställningsmöjligheter för ljudet finns inte.

Specifikationer

M3 rekommenderar

Modell: Charge 4
Testad: Juni 2019
Tillverkare/kontakt: JBL
Mått:220 x 95 x 93 millimeter
Vikt: 960 gram.
Batteritid: Upp till 20 timmar.
Anslutning: Bluetooth 4.2 , aux 3,5 mm
Dedikerad app: Ja
Parkoppling: Ja
Handsfreefunktion: Nej
Laddningsutgång: Ja
Vattentålig: IPX7 – Vattentät
Färger: 10 olika färger
Rek.pris: 1 800 kronor
Cirkapris: Från 1 755 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5