Från att ha varit en kaxig flaggskeppsutmanare på mobilfronten har Oneplus breddat sortimentet avsevärt under senare år. Företagets Nord-mobiler har kompletterat erbjudandet med olika nivåer av prispress, och verkligen blandat och gett när det kommer till slutbetygen. För bara två månader sedan kunde vi exempelvis konstatera att Nord CE 2 fick spö av sin egen föregångare.

Stort test: Bästa smartphone under 6 000 kronor

Men nu är Oneplus på't igen, och aviserar tre nya Sverigeaktuella produkter. Det rör sig om mobilerna Oneplus Nord 2T, CE 2 Lite och ett par true wireless-lurar med det självklara namnet Nord Buds.

Oneplus Nord 2T har vi faktiskt redan publicerat ett test av idag. Det rör sig om en mellanklassmobil med riktigt bra prestanda för prislappen, men som i övrigt är en ganska försiktig uppdatering gentemot Nord 2. Telefonen går att köpa den 24 maj för facila 4 690 kronor och förtjänar även goda vitsord för den fina skärmen och rekorderliga allround-kameran. Den billigaste konfigurationen har 8 GB minne och 128 GB lagring. 

Oneplus Nord CE 2 Lite
Oneplus Nord CE 2 Lite.

Oneplus Nord CE 2 Lite är precis vad det låter som; en försiktigt nedbantad Nord CE 2 – som redan den hade rätt beskedliga prestanda och funktioner. 6 + 128 GB är det som gäller här, och priset sänks med en femhundring från CE 2 till 3 490 kronor. Säljstart är 19 maj. 

Oneplus Nord Buds

Oneplus Nord Buds är ett par true wireless-proppar som kostar ynka 599 kronor när de släpps den 24 maj. Nord Buds är utrustade med 12,4-millimetersdrivers och med etuiet kan de användas i 30 timmar på en laddning. Själva propparna klarar drygt sju timmar per laddning, och på tio minuter går det att krama ut drygt fem timmar. Dessa är dessutom IP55-klassade mot svett och vatten.