Testad produkt: Dewalt DCV517N
Pris: Kostar ca 1 147 kronor hos Amazon Sverige (utan batteri)

Vi gillar att du använda samma batteri till flera maskiner, oavsett vilket märke du investerat i. Tillverkarna gör sitt bästa för att tillhandahålla en bred portfölj av produkter och nu har vi testat den bärbara grovdammsugaren till Dewalts 18V-serie.

Betyg 3,5 av 5

Omdöme

Den här dammsugaren gör sitt jobb, men inte mycket mer, vilket är en besvikelse. Har du investerat i Dewalts 18V-serie är den ett självklart komplement, men det är inte en produkt som får oss att välja Dewalt över andra tillverkare. Den talan får deras andra verktyg föra.

Positivt

  • Kompakt
  • Gör jobbet
  • Del av en omfattande 18V-serie

Negativt

  • Låter mycket
  • Endast munstycken för grovmiljö medföljer
  • Passar få verktyg i Dewalts serie

Trots att det finns ett gäng olika maskiner från Dewalt hittar vi endast en cirkelsåg i vårt sortiment av verktyg där dammutblåset passar dammsugaren. Detta är i sig en besvikelse, men samtidigt marknadsförs produkten som en stand alone-produkt. Det hade dock varit trevligt med ett mer genomarbetat koncept när det gäller anslutning mot andra maskiner.
Test Dewalt dammsugare

Vi kopplar på dammsugaren på cirkelsågen och drar några spontan-kapningar för att se om rummet förblir dammfritt. Dammsugaren klarar av uppgiften väldigt bra, men den har liksom många andra dammsugare i det här segmentet ett irriterande ljud som får själva cirkelsågens ljud att framstå som en komposition av rang. Allt damm sugs dock duktig in i dammbehållaren, som sedan är lätt att tömma. När vi sedan skakar det återanvändbara filtret inser vi att maskinen faktiskt räddat lungorna från massa otäckt. Bra!

Hur fungerar den då som stand alone-produkt? Slangen räcker någonstans runt en meter, du måste alltså vara nära det du vill suga upp. Maskinen gör sitt jobb och fångar utan några större problem upp damm och smuts. I alla fall när det gäller småsten och partiklar. Större skräp blir ett problem och där slutar det ofta med att vi får plocka upp skiten för hand.

Test Dewalt dammsugare

För grovmiljö

Medföljande munstycken hjälper, men samtidigt är de anpassade för en grov-miljö, inte för ett fint trägolv. De saknar skyddande borstar och det blir hårdplast mot trägolv. Du måste hålla munstycket någon centimeter upp från golvet för att undvika repor, vilket är irriterande. En bra funktion är våtdammsugare, som breddar användningsområdet.

Vi gillar formatet och att produkten faktiskt har ett bra sug. Den är även väldigt kompakt och du kan utan problem slänga med den i bilen och ta med den på ditt nästa stora bygg-äventyr. Batteriet är dock energikrävande och dräneras i ett högt tempo. Att den låter som ett djur i panik hjälper inte heller för slutbetyget.

Test Dewalt dammsugare

Specifikationer Dewalt DCV517N

Produkt: DCV517N
Tillverkare: Dewalt
Testad: Maj 2022
Batteri: 18V
Behållare: 1,9 liter
Vikt (utan batteri): 250 gram
Pris: Kostar ca 1 147 kronor hos Amazon Sverige (utan batteri)

Betyg 3,5 av 5