Testad produkt: Wonderboom 2
Pris: 1 280 kronor hos Amazon Sverige

Enheten känns gedigen och kvalitetskänslan är hög. Utsidan är klädd i ett grovmönstrat tyg förutom ovan- och undersidorna som är gummerade. På toppen finns tre knappar; den första aktiverar bluetooth, den andra styr uppspelningen i form av pausa/återuppta liksom spårbyte framåt genom två snabba tryck. Den tredje är belyst och har som enda uppgift att agera strömbrytare. På sidan är volymreglagen placerade i form av stora plus- och minustecken.

Wonderboom 2

Två olika ljudlägen

På motsatt sida i underkant hittar vi laddningsporten dold bakom en liten lucka och slutligen, på undersidan en knapp som aktiverar ”Outdoor boost”-funktionen. Enklare förklarat så ändrar den ljudets karaktär något. Skillnaden är med andra ord marginell – från mer bastung i normalläget till mer krispigt och detaljerat i Outdoor boost-läget.

Test av WonderBoom 2

Det smidiga formatet gör högtalaren enkel att ta med till stranden, på resan eller under cykelturen. Den väger endast 420 gram och på ovansidan finns en ögla som kan fästas på en krok, i bältet eller liknande. Wonderboom 2 är IP67-certifierad, vilket innebär att den tål tuffa tag. Högtalaren är vatten- och dammtät och flyter även upp till ytan om du skulle tappa den i poolen.

Ljudmässigt räcker det inte till, åtminstone inte tillräckligt för att ge övriga högtalare i startfältet en match. Det låter bra till en viss volymnivå, sedan brister det och blir nästan obehagligt – och basåtergivingen lämnar överlag en del att önska.

Omdöme

Tålig som få liksom liten, nätt till formatet och ligger bra till prismässigt. Wonderboom 2 är mer praktisk än välljudande och inget för dig som ställer lite större krav gällande ljudkvalitet. 

Specifikationer

Modell: Wonderboom 2
Testad: Juni 2019
Tillverkare/kontakt: Ultimate Ears
Mått: 95,3 x 104 millimeter i diameter
Vikt: 420 gram.
Batteritid: Upp till 13 timmar.
Anslutning: Bluetooth
Dedikerad app: Nej
Parkoppling: Ja
Handsfreefunktion: Nej
Laddningsutgång: Nej
Vattentålig: IP67 – Damm- och vattentät
Färger: Blå, röd, svart eller grå.
Rek.pris: 999 kronor
Pris: 1 280 kronor hos Amazon Sverige

plus

Tuff och tålig design
Användarvänligt gränssnitt
Går att sammankoppla med ytterligare en högtalare för äkta stereoljud
Bra pris

minus

Räcker inte till volymmässigt
Basåtergivingen

Betyg: 3 av 5