Garmin har nu lanserat sin nya Forerunner 255-serie med träningsklockor. Klockorna utlovar upp till 14 dagars batteritid eller 30 timmars batteri i GPS-läge.

Bland de nya funktionerna syns en morgonrapport som ger information om väder och förslag på träning, en ny aktivitetsprofil för triathlon, en tävlings-widget, HRV-status för en övergripande hälsobild, Garmin Pay för kontaktlös betalning och multiband GPS för bättre spårning.

Forerunner 255-serien har också handledsbaserad "Pulse Ox" som mäter syremättnadsnivåer för att ge en tydligare bild över hur du sover och "Body Batteri" som visar aktuella energinivåer.

Forerunner 255 och Forerunner 255S har ett rekommenderat cirkapris på 3799 kronor medan Forerunner 255 Music och Forerunner 255S Music har ett rekommenderat cirkapris på 4299 kronor.

Utöver Forerunner 255-serien släpper Garmin också Forerunner 955 Solar som är företagets första smartklocka som fokuserar på löpning med solenergiladdning. Klockan ska ge 20 dagars batteritid i smartwatchläge och upp till 49 timmar i GPS-läge. Rekommenderat cirkapris är 6999 kronor.

Läs också: Få stenkoll på träningen - 6 heta aktivitetsband