2016 släppte Google appen Duo som kan sägas vara företagets svar på Apples Facetime. Appen är integrerad i många Android-mobiler och fungerar ihop med vanliga telefonappen så att du kan välja om du vill ringa någon via mobilnätet eller Googles tjänst.

Sedan covidpandemin började har många vanliga användare också börjat använda Googles mer videokonferensfokuserade tjänst och app Meet, till den grad att företaget nu slår ihop dem. Google har velat göra det i två år men först nu inleds ihopslagningen, rapporterar 9 to 5 Google.

Duo-appen håller på att utökas med Meet-funktioner som möjligheten att lägga in kommande samtal i kalendern och skicka inbjudningar, men ska behålla alla nuvarande funktioner, som möjligheten att ringa andra med enbart ett telefonnummer eller mejladress utan någon möteskod eller inbjudan.

Enligt Google finns ett tryck både från företagsanvändare som vill ha en del av enkelheten i Duo och möjligheten att ringa spontana samtal, och från konsumenter som vill kunna schemalägga samtal.