Uppdatering 2022-03-10

Nu kan du prova ett demo av Resident Evil 4-remaken

Spelutvecklaren Capcom har i samband med sin Capcom Spotlight-livesändning meddelat att det nu finns en demo ute för Resident Evil 4. “Chainsaw Demo” som den kallas finns tillgänglig att ladda ner kostnadsfritt till pc, Playstation 4, Playstation 5 och Xbox Series X.

Demon äger rum under en tidig portion av spelet där huvudkaraktären Leon S Kennedy utforskar en by med märkliga och hotfulla invånare. Varav en har en motorsåg.

Den fulla Resident Evil 4-remaken är planerad att släppas 23 mars.

Uppdatering 2022-10-21 

Mängder av gameplay från Resident Evil 4-remaken

Capcom har nu släppt en fem minuter lång video som visar upp spelbarheten i den kommande remaken av det klassiskas skräckactionspelet Resident Evil 4.

Utöver kraftigt uppgraderad grafik får vi se vad som kan vara en utökad version av introt i det ursprungliga Resident Evil 4 med en hel del ändringar. Därefter följer klipp från scenen där Leon S. Kennedy anländer till byn där motorsågsmannen dyker upp för första gången. Här syns flera exempel på utökad spelfunktionalitet. Bland annat går det nu att huka sig, använda terrängen på helt nya sätt, gå och skjuta samtidigt och försöka parera vissa attacker. Även fienderna har mer attackmöjligheter än tidigare.

I livesändningen för Residet Evil Showcase visade utvecklarna också att resurshanteringen och hantverkssystemet från originalspelet är tillbaka, om än att hanteringen verkar något mer strömlinjeformad. Även köpmannen från originalet återvänder men med fler funktioner, som möjligheten att låta dig skräddarsy dina vapen och byta in spelets ädelstenar mot olika specialföremål.

Capcom också släppt en ny trailer för spelet som visar klipp på hur flera kända scener från originalet har gjorts om med ny grafik.

Det ursprungliga Resident Evil 4 släpptes 2005 till Gamecube. Remaken är planerad att släppas i mars 2023 till Playstation 4, Playstation 5, Windows och Xbox Series X/S.

Tidigare

Finalmente! Resident Evil 4-remaken släpps nästa år

Det var under nattens Sony-regisserade evenemang State of Play som Capcom tog bladet från munnen. Den omviskade nyversionen av Resident Evil 4 är de facto på väg, och den släpps preliminärt 24 mars 2023. Förutom till Playstation 5 ska spelet även släppas till Xbox Series X och S samt pc.

Resident Evil 4 är ett av de mest tongivande spelen i en redan tongivande franchise. Spelet släpptes initialt till Nintendo Gamecube 2005 och portades sedan till snart sagt varenda möjlig plattform därute. Spelet snittar 96 av 100 på Metacritic och är av många ansett som det bästa i survival horror-genren någonsin.

I "RE 4" kontrollerar vi polisen Leon S Kennedy, som mest nyligen syntes till i den fenomenala nyversionen av Resident Evil 2. Skådeplatsen är en avlägsen by på spanska lansbygden, dit spåren efter USA-presidentens kidnappade dotter av någon mystisk anledning leder. Jämfört med Resident Evil 1-3 är detta en avsevärt mer actionpräglad historia, och originalspelet bröt ny mark på flera sätt när det begav sig.