Testad produkt: Thermacell MR450
Pris: 579 kronor hos Myggfri.nu

Ett portabelt myggskydd är perfekt för dig som har en så kallad aktiv fritid, som omfattar saker som att campa, fiska eller vandra i skogen.

Inuti Thermacell MR450, som är ungefär lika stor som en normal ficklampa, men lättare, finns en butangaspatron som i sin tur värmer upp en slags doftmatta som frigör ett medel som myggorna enligt uppgift skyr som pesten. Ämnet är luktlöst och apparaten ger inget ljud ifrån sig utöver ett svagt brusande ljud.

Betyg 5 av 5

Omdöme

På det stora hela är vi nöjda med lösningen och den får ett extra plus just för att den är så portabel och lätta att packa ned i exempelvis en ryggsäck. Med i förpackningen finns ett spänne som låter hänga myggavvisaren på exempelvis en ryggsäck eller byxhälla. Du slipper hålla i den när vill vara myggfri medan du förflyttar dig i skog och mark. Den medföljande gasen och myggmedlen räcker till cirka tolv timmars drifttid.

Positivt

  • Effektiv
  • Miljövänlig
  • Portabel

Negativt

  • Aningen kort drifttid
  • Blir dyrt i längden
  • Endast utomhus
Vi fick direkt goda resultat med Thermacell MR450 som definitivt levererar de 20 myggfria kvadratmetrarna utomhus som utlovat. Detta med normal till riklig mängd med myggor.
Thermacell MR450
Det grå "fönstret" till vänster om av/på-knappen ändrar färg när den nått optimal värme.
M3 rekommenderar

Produkten är miljövänlig på så sätt att myggen inte kommer till skada, de håller sig bara undan. Men butangasen gäller det att vara försiktig med och inte ställa myggskyddaren för nära en öppen eld, för att ett exempel. Ett litet fönster till vänster om av/på-knappen indikerar när Thermacell MR450 nått optimal styrka.

Specifikationer

Testad: Juni 2022
Teknik: Gasuppvärmning och myggmedel
Vikt: 400 gram
Rek.pris: 579 kronor hos Myggfri.nu

Betyg: 5 av 5