I många år har Twitter-användare efterfrågat en redigeringsfunktion för att till exempel kunna fixa stavfel och ta bort bort taggade personer. Twitter har spjärnat emot men har nu gett med sig och jobbar på ett sätt att redigera publicerade tweetar.

9 to 5 Mac rapporterar nu att utvecklaren Nima Owji har hittat kod som visar att det kommer finnas en timer i redigeringsgränssnittet. Timern visar 30 minuter men det är okänt om det faktiskt har något med funktionen att göra eller bara är något som används medan funktionen testas.

Nima Owji har också upptäckt att det inte kommer gå att interagera med tidigare versioner av en tweet utan enbart den senast redigerade versionen.

Jane Manchun Wong upptäckte i våras att redigeringsfunktionen inte ändrar direkt i en tweet utan skapar en ny version med unikt id som är kopplad till originalet. Det innebär att det alltid är den senaste versionen som visas i flödet och kan interageras med – samtidigt som originalet alltid går att visa.

Tidigare har bland annat 9 to 5 Mac rapporterat att redigeringsfunktionen kommer vara begränsad till användare som betalar för Twitter Blue-prenumeration.