Testad produkt: Predator Dynamic
Pris. 7 495 kronor hos Myggfri.nu

Utöver sitt imponerande namn, Predator Dynamic har denna maskin även ett imponerande utseende. Den påminner om R2-roboten i den första Star Wars-filmen, ni vet, den som hade en ”bad motivator”. Det är en mindre tunna som sitter fast förankrad i en rejäl metallställning, med tippskydd. Det är en maskin som känns allt annat än bräcklig.

Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Bor du i ett område där ni verkligen har myggproblem, typ nära en älv eller större våtmark, då räcker det inte med myggavvisande apparater. Predator Dynamic är stor, dyr och synnerligen effektiv. Men vissa delar av konstruktionen lämnar en del att önska.

Positivt

  • Effektiv
  • Enkel att sköta
  • Rejäl konstruktion

Negativt

  • Dyr
  • Fylla på vatten är krångligt
Inuti tunnan sitter ett gasoldrivet aggregat som genererar koldioxid. Vad den gör är att simulera en människa, då vår utandningsluft innehåller koldioxid. Tillsammans med detta placeras också en liten patron som emanerar något som heter oktanol.
Predator Dynamic

Preventivt syfte

Predator Dynamic används med fördel innan myggsäsongen dragit igång på allvar, genom att den lockar till sig de få mygg som redan hunnit kläckas hindrar du dessa från att lägga nya ägg. En ensam mygga kan ge upphov till 1 000 mygg. Givetvis går det även att använda maskinen mitt i säsongen, räkna bara med att du behöver tömma den oftare.

När myggen närmar sig Predator Dynamic tas de om hand på två sätt. Antingen sugs de in i maskinen och landar i en korg med vatten. Genom att tillsätta en droppe diskmedel förstör du ytspänningen och myggorna drunknar. Det andra sättet är att de helt sonika sätter sig på maskinens utsida. Det svarta och vita mönstret på maskinen är nämligen flugpapper. Mönstret på flugpappret attraherar även bromsar och flugor.

Oavsett vilket dör de.

Lätt att montera

Predator Dynamic är både stor och tung. Det krävs en montering, men den är faktiskt enkel och kräver inga expertkunskaper. Men väl ihopmonterad finns det ett stor aber: korgen som ska fyllas med vatten är ett riktigt knepig att sätta fast. Ofta slutar det med att allt vatten har skvimpat ur den när den väl sitter på plats, vilket innebär att du måste börja om processen. Ja, det är mycket irriterande.

M3 rekommenderar

Bortsett från detta är den enkel att använda. Koppla den till en gasolflaska (10 kilo eller större), vrid på kranen och håll in knappen som tänder gasolen. Efter det räcker det med att du tömmer den på myggor, fyller på vattentanken och lägger i en ny oktanol-patron vid behov.

En Predator Dynamic kan ses som overkill i ett vanligt villakvarter, men samtidigt går det att se den som väl investerade pengar för framtida myggfria sommarkvällar.

Specifikationer

Testad: Juni 2022
Teknik: Gasuppvärmning och myggmedel
Vikt: 18 kg
Rek. pris: 7 495 kronor hos Myggfri.nu

Betyg 4,5 av 5