Testad produkt: Swissinno Mini LED
Pris: Kostar 269 kronor hos Myggfri.nu

Swissinno Mini LED är en elektrisk minifångare med superhäftigt led-ljus som producerar ultravioletta strålar vars spektrum attraherar myggen.

Om vi bara skulle dela ut pris för utseende skulle Swissino Mini LED vinna stort. Det här är en liten manick som enkelt kopplas in i närmaste eluttag. Strömmen leds sedan ut i ett litet galler, placerad inuti dosan, som är omgivet av led-belysning. Tanken är att myggan lockas av ljuset, flyger in i det och zappas till döds.

Betyg 3,5 av 5

Omdöme

Swissinno Mini LED är enkel att använda och kräver ingen som helst installation. Den fungerar dessutom som en flådig nattlampa, som kan visa vägen till toaletten eller användas i barnens rum.

Positivt

  • Enkel att använda
  • Kräver ingen installation

Negativt

  • Väldigt starkt ljussken
  • Går inte att använda utomhus

Då huset vi testar den i är fullt av allehanda myggfångare, samt en Predator Dynamic stående på tomten, är myggbeståndet klent för att inte säga obefintligt. Användandet av uv-ljus för att locka myggor är dock välbeprövat.

Dödens disco

Och Swissinno Mini LED lyser verkligen! Effekten när den är påslagen i ett mörkt rum kan bara beskrivas som häftig, tänk nattklubb! Den här myggfångaren kan enkelt agera som nattlampa som visar vägen till badrummet samtidigt som den tar kål på eventuella mygg som befinner sig inomhus. Det är snudd på att den lyser för mycket. Men det går ju att plugga in den i hallen utanför sovrummen.

Myggfångare
I mörkret lyser den hur läckert som helst, nästan för starkt.

Den kräver ingen montering och är enkel att tömma, det är bara att skaka ut resterna. Kontakten är vridbar, vilket gör att den enkelt får plats exempelvis i ett grenuttag. Swissinno är också barnsäker, vilket kan behövas när ljuset speglas mot väggen som ett kaldieoskop onekligen ser häftigt ut.

Den enda direkta nackdelarna vi kan se är att den inte alls ska användas utomhus samt att den lyser för mycket för att användas i ett sovrum.

Specifikationer

Teknik: Uv-ljus och elektricet
Testad: Juni 2022
Vikt: 200 gram
Pris: Kostar 269 kronor hos Myggfri.nu

Betyg 3,5 av 5