Testad produkt: AIT-10
Pris: Kostar 299 kronor hos Myggfri.nu

AIT-10 är, liksom tidigare testade Swissinno Mini LED, en lampa som använder sig av uv-a-ljus. Ljuset är anpassat till en våglängd som attraherar flygande blodsugare, vars mål i livet är att ge dig kliande bett.

Betyg 3 av 5

Omdöme

AIT-10 använder sig enbart av elektricitet för att locka till sig myggen, där det sedan fastnar på ett flugpapper. Effektiviteten är det si och så med. Vi antar att du måste testa dig fram och att det inte är 100-procentig lösning (för dylika krävs det nog särskilda tillstånd). Men den fungerar.

Positivt

  • Enkelt handhavande
  • Ingen lukt
  • Behöver inte fyllas på med doftplattor

Negativt

  • Storleken
  • Designen
Det krävs ingen installation eller liknande, allt som behövs är ett ledigt eluttag att plugga in den i för att den ska fungera, samt att skjuta in ett flugpapper i den. Det sistnämnda tar tio sekunder. Ni förstår redan nu fångstmetoden, eller hur? Myggen attraheras av ljuset, flyger in i lampan och fastnar på flugpappret.

Nattlampa

AIT-10 är endast till för användas inomhus och fungerar bäst i rum upp till 50 m2. Lampan utsöndrar inte någon doft. Den lyser med ett blått sken och lämpar sig också för att kunna agera nattlampa för sömndruckna som letar efter toaletten eller för små barn som inte gillar att sova i mörkret.

Myggfångare
AIT-10 dag- respektive nattetid.

Nackdelarna med AIT-10 är att konstruktionen är tämligen otymplig. Det är en 30 centimeter hög lampa som ska sitta i vägguttag eller grenkontakt. En annan grej är att det inte finns någon på/av-knapp. Visserligen saknades det även på Swissinno, men den är såpass mycket mindre att det inte är ett direkt problem. AIT-10 är större och kräver mer yta för att ligga stadigt. Det är inte en grej du bara petar in i en tajt packad bokhylla.

Specifikationer

Testad: Juni 2022
Testad produkt: AIT-10
Teknik: Uv-ljus och flugpapper
Vikt: 330 gram
Pris: Kostar 299 kronor hos Myggfri.nu

Betyg: 3 av 5