Testad produkt: Moel AIT
Pris: Kostar 995 kronor hos Myggfri.nu

Moel AIT, eller Insectivoro, som tillverkaren kallar den, suger i teorin upp insekter genom en fläkt, placerad i ett plasthölje. Den flygande inkräktaren sugs sedan ned i en behållare, försedd med myggnät så de inte flyr, som enkelt kan tömmas. Behållaren är försedd med en rad av springor, så att myggan ska sugas in i den, men inte flyga ut. Dessa springor går att stänga när du tömmer den för att du ska slippa att eventuella överlevare sprids i hemmet.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Moel AIT är en plastig historia som lurar myggen att flyga in i fläkten med hjälp av uv-ljus. Väl igång ser den riktigt häftig ut, men har du småbarn måste du placera den utom räckhåll, såvida du inte tycker att en kväll med barn som skriker av smärta är din kopp te.

Positivt

  • Häftig belysning
  • Den fungerar bra
  • Enkel att bära med sig

Negativt

  • Fläktbladen kan nås med fingrarna

Lampan, ett cirkelformat lysrör på 32 watt, lockar myggor från så långt håll som 14 meter. Vad som är uppseendeväckande är att fläkten ligger blottad, det sitter inget skydd framför den, vilket är mycket underligt då fläktbladen är tillverkade av hårdplast. Det ska sägas att fläkten inte roterar tillräckligt snabbt för att den ska orsaka skador, men ett litet barn som sticker handen i den lär definitivt tycka att det gör tillräckligt ont för att brista ut i storgråt. Kommer du åt fläkten känns det i fingrarna.
Myggfångare
Fläktbladen är oskyddade. En maskin för ett hem utan småbarn är att rekommendera.

Själva lådan har ett handtag som gör den enkel att flytta runt från rum till rum, om så skulle behövas.

Svagt brus och läckert ljus

Väl igång avger den svagt susande. Det är inte störande, men nog märks det om det är tyst i rummet. Liksom övriga myggfångare avger den uv-ljus för att locka myggorna. Vad som är roligt är att fläktbladen är fluorescerande och effekten när den står på är riktigt cool.

Myggen samlas i en låda på sidan av maskinen.

Och den fungerar! Vi hade den igång under ett trädgårdsparty där människor gick fram och tillbaka genom en öppen dörr som ledde ut till trädgården. Då den är avsedd för inomhusbruk stod den placerad i altandörren, för att den skulle hindra mygg från att komma in. Det gjorde den. När vi vittjade myggfångaren dagen efter hittades, till vår glädje, ett gäng döda eller halvdöda myggor i den.

Moel AIT är enkel att använda och fungerar, men har du småbarn måste du placera den utom räckhåll. 

Specifikationer

Testad produkt: Moel AIT
Tillverkare: Moel
Teknik: Uv-ljus och fångstlåda
Testad: Juni 2022
Vikt: 3,1 kg
Pris: Kostar 995 kronor hos Myggfri.nu

Betyg: 4 av 5