Testad produkt: Arendo isbitmaskin
Pris: 1 305 kronor hos Amazon Sverige

Att göra egen is i frysen kräver framförhållning och det är inte roligt att upptäcka att du tömt den sista isbrickan precis när du ska blanda till den där Mojiton du sett fram emot hela dagen. Alternativet, att bära hem påsa med is från affären, är inte heller smidigt. Hur bra fungerar då en liten ismaskin för hemmabruk? Vi testade Arendos maskin som lovar stort på pappret, trots att den bara kostar strax över tusenlappen.

Betyg 4 av 5

Omdöme

En snabb och effektiv ismaskin som kräver minimal arbetsinsats. Helt klart prisvärd om du gillar kylda drycker, även om den låter en del under drift.

Positivt

  • Mycket is på kort tid
  • Extremt lättanvänd
  • Prisvärd

Negativt

  • Låter en hel del
  • Stor och tung
  • Inte jättesnygg

Det här är en bastant pjäs, framför allt är den tyngre än den ser ut. Vill du ha den i köket gäller det att du har gott om plats, då den tar lika mycket yta i anspråk som en espressomaskin. Det här är inte något estetiskt mästerverk, men om den gör jobbet effektivt är vi beredda att ha överseende med det.
Test Arendo ismaskin

Vi fyller upp behållaren med vatten och startar maskinen, som börjar direkt börjar att brumma. Därefter tar det 6-7 minuter innan de första 9 kuberna levereras i den lilla plastkorgen. På den lilla skärmen kan du välja mellan två storlekar på bitarna. Oavsett storlek fyller Arendos ismaskin korgen på ungefär en timme, vilket är riktigt smidigt. Därefter går den automatiskt in i underhållsläge, då droppar vattnet från isen som smälter ned i behållaren och ny is skapas. Du kan helt enkelt ha den igång konstant och alltid ha en korg full med fräsch is tillhands!

Test Arendo ismaskin

Vi håller inte med om beskrivningen "Behagligt tyst ismaskin", det här är helt enkelt inte en apparat du vill ha i köket om du själv är i närheten. Men på altanen eller i uteköket. Eller kanske tillfälligt framme under festen, när det ändå är hög ljudnivå, då är det inget problem. Och det som är smidigt är att du kan stänga av den, låta isen smälta till vatten för att sedan starta den och låta processen dra igång igen, direkt från smältvattnet. Lite av en evighetsmaskin helt enkelt. Men den drar 105 watt när den är igång, kanske inte en apparat du vill ha igång i onödan dygnet runt…


Fakta Arendo isbitmaskin

Tillverkare: Arendo
Pris: 1 305 kronor hos Amazon Sverige
Behållare: 1,8 liter
Kapacitet: 15 kg is per dag
Mått: 26 x 36 x 33 cm
Vikt: 9 kg

Betyg: 4 av 5