Den här laddboxen skiljer sig från mängden då den är utrustad med dubbla kontakter. Boxen är en av de snyggare vi sett, med modern design och läcker belysning.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Charge Amps dubbelbox har skrytfaktor, men om du har två elbilar hemma är den absolut intressant. Även om du inte kommer i närheten av effekten den skryter med är det framför allt snyggare än två separata boxar.

Positivt

  • Snygg
  • Dubbla uttag
  • Bra app
  • Förberedd för V2G

Negativt

  • Stor och tung
  • Dyrare än två separata boxar
  • 4g endast tillval
På insidan är Charge Amps Aura industriell, vilket gör den lätt att installera med rejäla kopplingar. Det största problemet vi möter är hur solid och tung (10 kg) den är när vi ska fästa den på väggen. Rent praktiskt gäller det att du har en rejäl fri yta vid parkeringen, då den är betydligt större än de flesta andra laddboxar på marknaden.
Test Charge Amps Aura

Bara för att tillverkaren anger 2 x 22kW som effekt innebär det inte att du kan nyttja det hemma på garageuppfarten. Vi tänker att i praktiken kommer dina två elbilar att dela på
13,8 kW om du skulle nyttja 3 x 20A fram till boxen. Vill du kosta på ditt elabonnemang mer än 25A kan du givetvis öka effekten på laddboxen, men det kommer dels att kosta mer, dels kräva att kablarna in i huset fixar detta.

Därmed inte sagt att det är fel med en dubbelbox. Tack vare den inbyggda lastbalanseraren mellan uttagen kan boxen själv reglera hur inkommande ström fördelas. När det gäller boxens egna lastbalansering stöder den trådlös sådan, vilket är bra. Trots det stora formatet saknas 230voltsuttag, vilket vi tycker hade varit trevligt.

Test Charge Amps Aura

Charge Amps app är enkel och snygg. Här kan du bland annat schemalägga laddningen och hålla koll på hur mycket du laddat dag för dag. Boxen vi testar är uppkopplad med wifi, men det finns även 4g-modul som tillval.

Test Charge Amps Aura

Laddboxen är en av få som är förberedd för V2G (Vehicle to grid), vilket ska vara nästa stora grej inom laddboxar för hemmet. Hur långt bort det ligger, möjligheten att tanka el från bilen till hemmet, är svårt att säga idag.

M3 rekommenderar

Fakta Charge Amps Aura 2x22 kW

Tillverkare: Charge Amps
Testad: Juni 2022
Pris: 17 695 kronor hos Elbilsvaruhuset.se (efter avdrag)
Maxström och laddningseffekt: 2x22kW vid 63 A/3-fas (TN-nät)
Uppkoppling: Wifi, ethernet, 4g (tillval)
Rfid-läsare: Ja (två kort ingår)
Lastbalanserare: Ingår ej (inbyggd mellan uttagen ingår), stöder trådlös lastbalansering
Skyddsklass: IP55
Mått: 367 x 159 x 405 mm
Fast kabel på box: Nej
Övrigt:

Betyg: 4 av 5