Testad produkt: Charge Amps Halo
Pris: 8 885 kronor hos Elbilsvaruhuset.se (efter avdrag)

Charge Amps storsäljare heter Halo och det är en liten svampformad snygg box med fast kabel. När du inte har bilen inkopplad lindar du helt enkelt upp kabeln och sätter fast kontakten i en separat hållare. Snyggt och hyfsat diskret. Själva boxen är tillverkad av återvunnen aluminium och lyser läckert i mörkret, om du väljer att aktivera funktionen (går att ställa i flera steg).

Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Charge Amps Halo 11 kW är en snygg och modern laddbox för dig som vill ha fast kabel på boxen. Vi gillar designen och funktionerna, som gör den något dyrare än de norska modellerna, men som också har en del andra funktioner.

Positivt

  • Användarvänlig app
  • Extra 230-voltsuttag på boxen
  • Snygg och robust
  • IP66-klassad

Negativt

  • Ej 4g-uppkoppling
  • Svåråtkomligt 230-voltsuttag (när kabeln är upprullad)

Boxen vi testar är specificerad till 11kW max på 3-fas (16A). Få användare kommer dock ändå att kunna nyttja mer än 11 kW i en AC-box hemma, så effekten i Halo är helt klart tillräcklig. Den finns även att köpa i enfas-utförande (16A eller 32A).
Test Charge Amps Halo

Att installera boxen är enkelt, men det underlättar om installatören får en hjälpande hand. Frontkåpan är nämligen fäst vid basenheten med ett par tunna kablar och du vill inte ha kåpan hängandes löst i dessa under installationen. Bli därför inte förvånad om din elektriker stönar och svär en del under installationen, då det här hade gått att lösa smidigare.

Väl på plats och inkopplad till elcentralen sitter den snyggt på väggen. Den stöder trådlös lastbalanserare och kopplas upp till ditt wifi-nät. Till skillnad från boxarna från Easee och Zaptec saknas 4g-uppkoppling. Om du vill kunna fjärrstyra boxens funktioner och inställningar vill det till att du har signal från din router.

Test Charge Amps Halo

Att koppla upp boxen till ditt Charge Amp-konto är enkelt. Tillverkarens molntjänst låter dig styra inställningar (begränsa effekt), sätta laddningsschema och följa statistik. Appen är föredömligt tydlig och enkel att hantera i mobilen.

Test Charge Amps Halo

En smart detalj med Charge Amp Halo är att den har ett extra 230-voltsuttag, en så kallad schuko-kontakt. Det här kan vara riktigt användbart, till exempel när din gamla diesel-Volvo står vid garaget och du vill kunna koppla in motorvärmaren. I appen kan du sedan välja att slå på eller av detta uttag, eller schemalägga matningen till värmaren. Eller utebelysningen. Ett extra smart eluttag på köpet helt enkelt! Men – uttaget sitter på undersidan av boxen, under sladdvindan, så det är inte helt enkelt att komma åt.

Test Charge Amps Halo

Charge Amps Halo kostar mer än andra alternativ, men du får å andra sidan en laddkabel på köpet. Dessutom känns konstruktionen mer stabil med aluminiumhölje jämfört med plast.

M3 rekommenderar

Fakta Charge Amps Halo 11 kW

Tillverkare: Charge Amps
Pris: 8 885 kronor hos Elbilsvaruhuset.se (efter avdrag)
Maxström och laddningseffekt: 11kW vid 16 A/3-fas (TN-nät)
Uppkoppling: Wifi, bluetooth (för konfigurering)
Rfid-läsare: Ja
Lastbalanserare: Ingår ej men stöder trådad och trådlös lastbalansering
Skyddsklass: IP66
Mått: 262 x 159 x 203 mm
Fast kabel på box: Ja
Övrigt: Ett extra schuko-uttag på laddboxen

Betyg 4,5 av 5