Aktuellt pris uppdaterad 2023-03-24

Boxen vi fick in för test från Lektri.co skiljer sig en del från övriga laddboxar vi testat. Det här är en enfasbox, vilket gör att den inte kan tävla med konkurrenterna när det gäller effekt. Företaget har även en 3-fas-box på gång senare under året. Den här modellen har dock vissa fördelar, som gör den intressant.

Betyg 3,5 av 5

Omdöme

En intressant box för dig som inte har möjlighet att nyttja en 3-fas-box. Lektri.cos laddbox är liten, smidig och enkel att använda samtidigt som den är hyfsat billig.

Positivt

  • Snygg och smidig
  • Stöder trådlös lastbalansering
  • Billig

Negativt

  • Begränsad effekt med en fas
  • Ingen molntjänst
Test Lektri.co

Boxen från Lektri.co är väldigt liten och smidig med ett hölje av plast och fast kabel på fem meter, som enkelt lindas runt den kvadratiska laddboxen. Den är minimalistisk, men känns ändå rejäl. Väl igång lyser den upp diskret med ett grönt kors på fronten.

Test Lektri.co

Boxen stöder trådlös lastbalanserare (vilket är ett viktigt plus i kanten) och när vi kopplar upp mobilen mot enhetens egna nätverk når vi inställningarna. Appen är snygg och enkel att använda. Här ställer du bland annat in vilken effekt du vill att den ska lämna. Men den saknar molntjänst, vilket gör att du inte kommer åt den utanför ditt nätverk.

Test Lektri.co

Varför då välja en enfasbox? Antingen är det för att du är prismedveten (läs: snål), okunnig eller inte har framdraget 3 faser. Skämt åsido, om du ska installera en box på ditt gamla lantställe, med en fas framdraget till carporten, då kanske en trefasbox är helt onödig. Eller om du bara ska ladda din laddhybrid med klen ombordladdare. I alla andra fall är det smartare att satsa på en 3-fasbox. Med en fas och 16A kommer du som mest upp i 3,6kW. Även om du i teorin inte får ut så mycket mer jämfört med från till gamla 230 voltsuttag, är det ändå säkrare och bättre med en laddbox.

Test Lektri.co

Fakta Lektri.co

TillverkareLektri.co
Testad: Juni 2022
Pris: 4 995 kronor hos Elbilsvaruhuset.se (efter avdrag)
Maxström och laddningseffekt: 7,4kW vid 32 A/1-fas (TN-nät)
Uppkoppling: Wifi, bluetooth
Rfid-läsare: Nej
Lastbalanserare: Ingår ej, stöder trådlös lastbalansering
Skyddsklass: IP54
Mått: 190 x 190 x 88 mm
Fast kabel på box: Nej
Övrigt:

Betyg 3,5 av 5