Wallbox är ett spanskt företag som levererar laddboxar till 80 länder. Modellen vi testar heter Copper SB och saknar inbyggd laddkabel. Boxen är hyfsat liten och finns endast i svart. Höljet är av blank plast som du lär få gå över med putsduken med jämna mellanrum, såvida du inte gillar fingeravtryck. Laddboxen är ip54-klassad, vilket räcker för de flesta, men flera konkurrenter har ännu bättre skydd.

Betyg 3,5 av 5

Omdöme

En snygg och hyfsat smidig laddbox med lättanvänd app. Då den inte stöder trådlös lastbalansering och inte har 4G-uppkoppling som standard tycker vi dock att priset är i överkant.

Positivt

  • Snygg och lättinstallerad
  • Rfid-kort ingår
  • Bra app

Negativt

  • Stöder ej trådlös lastbalansering
  • 4G-uppkoppling kostar extra
  • Förhållandevis dyr
Test Wallbox Copper

Wallbox Copper SB är riktigt smidig att installera. Den har wifi, men stöder inte trådlös lastbalansering, vilket kan vara viktigt beroende på var du tänkt installera boxen. Som de flesta andra boxar krävs jordfelsbrytare, vilket inte ingår i standardinstallation, utan förväntas att redan finnas på plats. Det här gör att totalpriset för Wallbox Copper SB blir dyrare än om du väljer till exempel en Easee Home-box.

Test Wallbox Copper

Appen är snygg och lättöverskådlig. Det var inga problem att para ihop laddboxen med vårt konto. Här håller du koll på effekten och kan schemalägga laddningen efter dina behov. Ett rfid-kort ingår i paketet.

Boxen är inte en av marknadens minsta, men å andra sidan kan du linda laddkabeln runt den, då den bygger ut en bit från väggen.

Test Wallbox Copper

När vi skulle ladda en Polestar 2 stötte vi på problem. Boxen lyste rött tills vi ställde ned laddeffekten i bilen till max 10A, därefter laddade den som den skulle. Om det beror på boxen eller bilen är svårt att säga, men vi har även tidigare stött på mjukvaruproblem med Wallbox-enheter.

Test Wallbox Copper

Fakta Wallbox Copper SB 22kW

TillverkareWallbox
Pris: 8 595 kronor hos Elbilsvaruhuset.se (efter avdrag)
Maxström och laddningseffekt: 22kW vid 32 A/3-fas (TN-nät)
Uppkoppling: Wifi, bluetooth (för konfigurering), 3G/4G som tillval
Rfid-läsare: Ja (ett kort ingår)
Lastbalanserare: Ingår ej, stöder ej trådlös lastbalansering
Skyddsklass: IP54
Mått: 192 x 260 x 113 mm
Fast kabel på box: Nej
Övrigt:

Betyg 3,5 av 5