Testad produkt: Dynatrap
Pris: Från 1 799 kronor på Prisjakt

Dynatrap påminner utseendemässigt om Amplecta AMT100, som i sin tur påminner om en lampa som skulle kunnat vara dekor i ett Startrek-avsnitt, anno sent 1960-tal. Den är tillverkad av plast, kräver ingen montering, kan användas utomhus och drivs genom att den pluggas in i ett vägguttag. Enkelt och smidigt.

Betyg 1,5 av 5

Omdöme

Dynatrap lyckas inte med att göra vad den påstås göra, locka och fånga mygg. Efter fem dagar har bara en handfull knott fångats samtidigt som en miljon mygg partajar i trädgården. Om det är maskinen eller myggen det är fel på låter vi vara osagt.

Positivt

  • Enkel att installera
  • Kräver inga tillbehör

Negativt

  • Fångade inga mygg
  • Dyr

En myggfångare hängs med fördel upp när myggsäsongen börjar, så att den kan börja beta av beståndet innan det hinner växa till sig. En honmygga kan snabbt ge upphov till ytterligare 1 500 myggor, vars primära uppgift är att göra livet surt för dig.

Myggfångare

Till skillnad från övriga testade apparater modell större använder sig Dynatrap enbart av uv-ljus för att locka till sig myggor och knott, som sedan sugs in i en nätpåse av en tyst fläkt. Det behövs inga doftpatroner med oktanol utan det är bara att tuta och köra.

Dessvärre är resultatet i paritet med den tidigare nämnda myggfångaren Amplecta. Efter några dagar är resultatet magert. Endast en handfull knott har sugits in i maskinen. Inte en enda mygga. Detta samtidigt som två miljoner mygg svärmar runt i trädgården. Dynatrap ska ge en skyddszon upp till 2 000 m2, vilket är knappt hälften av vad Predator Dynamic grejar – den stora skillnaden är att Predator Dynamic fungerar klockrent.

Myggfångare
En mager fångst efter flera dagars "fångande".

Vi vet inte om det är fel på maskinen eller om svenska myggor inte låter sig luras, det finns filmer på Youtube där Dynatrap effektivt betat av myggbeståndet, men med tanke på resultatet får dessvärre Dynatrap underkänt. Men vi kommer att låta den fortsätta köra. Om resultatet blir annorlunda kommer vi att uppdatera testet.

Specifikationer

Testad produkt: Dynatrap
Teknik: Uv-ljus och fångstlåda
Testad: Juni 2022
Vikt: 1,32 kg
Pris: Från 1 799 kronor på Prisjakt