Uppdatering (2022-10-17):

På väg till Sverige

I somras lanserade Samsung en ny app kallad Samsung Wallet, som liksom Googles och Apples appar med samma namn samlar digitala betalkort, biljetter, medlemskort, boardingkort och annat.

Appen kom först till USA och fyra andra länder, och har sedan dess även kommit till Kina och Sydkorea, men nu meddelar Samsung att den är på väg till ytterligare 13 länder. Sverige och de andra nordiska länderna är med på den listan.

Exakt när uppdateringar med stöd för Samsung Wallet kommer släppas för olika mobiler i varje land har inte avslöjats, och Samsung säger även att alla länder inte nödvändigtvis kommer ha stöd för samma uppsättning funktioner (digitala id-kort kräver till exempel samarbete med organisationer som utfärdar vanliga fysiska id-kort).


Tidigare:

Idag lanserar koreanska mobiljätten Samsung en ny tjänst och app kallad Samsung Wallet, som ersätter företagets gamla produkter Samsung Pay och Samsung Pass.

Med Samsung Wallet kan användare lagra och organisera betalkort, butikskort, digitala nycklar, boardingkort, id-kort, och mycket annat i en gemensam app som skyddas med företagets Knox-säkerhetssystem.

Genom att baka ihop detta med lösenordshanteringen från Samsung Pass får användaren ett enda ställe som samlar allt som är känsligt och hemligt. Senare i år ska Samsung lägga till stöd för officiella id-kort som körkort och student-id.

Vid starten är Samsung Wallet tillgängligt i Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien, Tyskland och USA. Övriga länder kommer tills vidare behålla de separata Pay- och Pass-apparna.