Recensionsbombning kallas det när hundratals eller tusentals personer på kort tid lämnar mycket negativa omdömen om en produkt så att dess genomsnittsbetyg plötsligt blir mycket lägre. Inom gaming används det till exempel i hatkampanjer mot enskilda utvecklare och som ett sätt för spelare att kritisera företag.

Epic Games tror sig ha hittat att sätt att motverka recensionsbombningar med hjälp av ett nytt recensionssystem. I ett blogginlägg förklarar företaget hur det går till.

Istället för att låta vem som helst som har köpt ett spel lämna ett betyg kommer Epic Games Launcher då och då slumpmässigt be dig betygsätta ett spel när du avslutar en spelsession. Genomsnittet av dessa betyg blir sedan det som syns i butiken för spelet i fråga.

Epic har även på samma sätt börjat skicka frågor om spel till slumpmässigt utvalda spelare. Frågorna kan handla om exempelvis hur svårt spelet är eller om det är bättre i singel- eller multiplayer. Svarar tillräckligt många spelare på ett visst sätt kan spelet taggas utifrån svaret.