Sonys dotterbolag Sony Interactive Entertainment har hållit på med gaming sedan början av 90-talet med spelkonsolen Playstation, spel och kringutrustning. Men nu ger sig även moderbolaget in på gamingmarknaden.

Inzone heter en ny familj tillbehör för både dator- och Playstation-spelare. Till att börja med ingår två skärmar och tre headset samt ett nytt Windows-program för avancerad ljudåtergivning.

Inzone M9 är en 4k-skärm med 144 hertz uppdateringsfrekvens, hdr och tekniken Full Array Local Dimming (”äkta” lokala dimningszoner). Den kostar 14 000 kronor. Inzone M3 är en enklare skärm med 1080p-skärm och ett hittills okänt pris.

Inzone H9, H7 och H3 är tre headset där de två föregående är trådlösa medan det tredje ansluts med kabel. De kostar mellan 1 300 och 3 500 kronor. H9 har en uppsättning mikrofoner som ska filtrera bort fläktar och andra störande ljud från omgivningen så att din röst hörs klart och tydligt. Alla tre kan förvandla stereoljud till 7,1-surroundljud med Inzone Hub-mjukvaran för Windows.

Pris headset:
Inzone H9 kostar 3 499 kronor hos Webhallen
Inzone H7 kostar 2 699 kronor hos Webhallen
Inzone H3 kostar 1 299 kronor hos Webhallen