Tro det eller ej, men Blizzards onlinerollspel World of Warcraft har närmare 18 år på nacken nu. Spelet har fortsatt att uppdateras med innehåll – och i december släpps expansionen Dragonflight om allt går som planerat.

Även om WoW kanske inte har lika många prenumeranter som under spelet storhetstid så är det uppenbart att Blizzard inte är redo att släppa taget om franchisen. Nu kommer, tvärtom, rykten från Venture Beat om att spelutvecklaren vill lägga vantarna på Proletariat för att stärka upp utvecklandet av World of Warcraft. Proletariat ligger bakom actionspelet Spellbreak och aviserade alldeles nyligen att spelet läggs ned.

Blizzard, vars moderbolag Activision Blizzard självt är uppköpsaktuellt tack vare Microsoft, har inte kommenterat ryktena. Men Venture Beat verkar säkra på sin sak och uppger att WoW-utvecklingsteamet inom kort väntas förstärkas med drygt 100 personer från Proletariat.

Dragonflight-expansionen av World of Warcraft kommer bland annat att innehålla den nya spelbara hjälterasen Dracthyr, flera nya områden att besöka och ett nivåtak som utökas till 70.