Ett vanligt sätt att få någon trakasserad på Twitter är att tagga personen i en negativ kommentar som mer eller mindre öppet uppmanar följare att ge sig på personen. Det är enkelt eftersom de kan trycka på namnet för att komma till profilen, och offret får notiser om att de har omnämnts för varje nytt svar.

Nu har Twitter till slut lagt till en efterfrågad funktion som kan minska effekten av det och göra det svårare att snabbt skapa den sortens drev. Från och med nu kan du ”lämna samtalet”, vilket har följande effekt:

  • Du är inte längre taggad. Ditt användarnamn syns fortfarande, men blir vanlig text och tweeten och dess svar syns därför inte automatiskt någonstans, till exempel när någon letar efter omnämningar av dig.
  • Ingen kan tagga dig igen i samma konversation (svarstråd).
  • Du får inga ytterligare notiser från konversationen (men kan fortfarande se den om du letar upp den).

Någon som ändå vill se din profil och skriva till dig efter att ha sett dig omnämnd i en Twitter-tråd du har lämnat måste kopiera ditt användarnamn och klistra in i sökfältet, och det de skriver till dig blir helt nya tweet och inte en del av tråden.