Testad produkt: Anker Life P3
Pris: Ca 920 kronor hos Amazon Sverige

Vi har tidigare testat portabla högtalare från Soundcore, där vi har varit mycket nöjda med resultaten. De har excellerat ljudmässigt och haft en hel del roliga funktioner. Nu är det dags att sätta deras hörlur Anker Life P3 under luppen.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Ett par hörlurar med aktiv brusreducering under 1 000 kronor brukar oftast vara behäftade med risigt ljud. Men faktum är att Soundcores Anker Life P3 låter riktigt bra, har helt okej passform och en app som låter dig ställa in ljudet mer detaljerat.

Positivt

  • Tung bas
  • Skön passform
  • Bra app

Negativt

  • Känslig touchkontroll
  • Snudd på för mycket bas
Anker Life P3 är ett par true wireless-lurar med en plupp, som rymmer ett högtalarelement, som ska in i örat och ett litet skaft som hyser uppspelningskontroller samt mikrofoner. Med andra ord en väl beprövad design som så många andra plankat från Apple. De här är aningen större än ett par Airpods Pro, men vi prata om millimetrar, de väger i princip ingenting.

Med i förpackningen ligger fem par silikontoppar i olika storlekar.

Soundcore P3 Life

Det medföljande laddetuiet laddas via usb-c och räcker för att ge dig speltid på omkring 35 timmar, men då spelar du musik utan brusreducering. Själva hörlurarna räcker upp till sju timmar beroende på hur du lyssnar. Tre stycken små led-lampor visar hur mycket laddning som finns kvar i etuiet.

Hörlurarna är redo för parkoppling första gången du använder dem. Ett hett tips är att ladda ned appen först. Det går visserligen utan den, men du kan ställa in hur du vill att kontrollerna ska fungera samt göra ett test för att kontrollera att de sitter bra i öronen.

Ett par klick i inställningarna i IOS (eller Android) och du är igång.

Equaliser och mycket mer

Just möjligheten att kunna justera kontrollerna är uppskattat. Du kan välja av avaktivera vissa tryck, välja huruvida höger eller vänster hörlur ska utföra vissa saker och mycket mer. Här finns också en equaliser med åtta band, där du kan finjustera ljudet. Det finns också ett antal förinställda lägen, som kan kompletteras med en bas boost. Det finns också ett dedikerat ljudläge för dig som gillar mobilspel.

Soundcore P3 Life
Appen är full av funktioner och fungerar även till Soundcores högtalare.

Uppspelningskontrollerna går som sagt att justera, men det är alltid knivigt med touchkontroller. Så fort du ska rätta till hörluren riskerar du att pausa eller hoppa framåt i spellistan. Det är en vanesak, men Apples Airpods, med sin klickkontroll, är ändå det bästa alternativet.

M3 rekommenderar

I appen kan du också välja mellan tre brusreduceringslägen: transport, som fimpar motorljud och liknande frekvenser. Inomhus som reducerar ljud som ligger i mellanregistret och utomhus som filtrerar bort typiska utomhusljud, som trafik med mera. Det finns också ett transparensläge.

Problemet är att det inte är mycket som skiljer dem åt. Samtliga fungerar bra, men någon större skillnad mellan de olika lägena finns inte.

Ljudet

De två viktigaste funktionerna är ändå passform och ljud. Tack vare de olika storlekarna och den automatiska justeringen är den förra inget problem. Hörlurarna sitter skönt, även längre perioder. Ljudet är minst sagt kraftfullt. Basen är snudd på för intensiv, men som tur är går det att ställa in ljudet riktigt bra i appen.

Soundcore P3 Life

Vid telefonsamtal låter det också bra och personen som lyssnar på vad du säger kommer inte att ha några klagomål på ljudet. Detta tack vare sex stycken små integrerade mikrofoner som sållar bort störande oljud.

På det hela taget är Soundcore Life P3 ett mycket prisvärt alternativ. Det finns hörlurar som kostar det dubbla och som inte alls har samma ljudkvalitet. Detta tillsammans med ett relativt lågt pris gör att vi lugn kan rekommendera dessa.

Specifikationer

Produkt: Anker Life P3
Testad: Juli 2022
Tillverkare/kontakt: Soundcore, www.soundcore.com
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja, tre lägen
Handsfree-funktion: Ja
Stöd för röststyrning: Nej
Färger: Fem olika
Vikt laddningsdosa med hörlurar: 63,5 gram
Storlek laddosa: 6,5 x 5 x 3 centimeter
Batteritid totalt: 35 timmar
Batteritid per laddning: 7 timmar
Trådlös laddning av dosan: Nej
Pris: Ca 920 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5