Logitech G lanserar nu sin nya Aurora-kollektion med "inkluderande" speltillbehör som "tillmötesgår önskemål från kvinnliga spelare samtidigt som den tilltalar alla gamers som söker en mer lekfull design och spelupplevelse."

Kollektionen inkluderar de trådlösa hörlurarna G735, de trådlösa tangentborden G715 och G713, den trådlösa musen G705 samt åtta andra tillbehör så som ett molnformat handledsstöd, kabel-tillbehör och bärväska.

“Med Aurora har vi skapat en inkluderande kollektion med fokus på komfort, tillgänglighet och lekfullhet, tre värden som hjälper oss att nå vårt övergripande mål, att låta alla uppleva glädjen som kommer ifrån att spela", säger Ujesh Desia, General Manager och Vice-President för Logitech G i ett pressmeddelande.

De trådlösa hörlurarna G735 har ett rekommenderat pris på 2499 kronor. Tangentborden Logitech G715 och G713 TKL har ett rekommenderat pris på 2099 respektive 1899 kronor och den trådlösa musen G705 har ett rekommenderat pris på 1099 kronor.

Värt att notera är att kollektionen på flera håll kritiserats för att komma med en så kallad "pink tax", vilket syftar på när produkter för kvinnor kommer med en märkbart högre prislapp trots att de i stort sett annars är desamma som de riktade till män.

Läs också: 9 komfortable gamingstolar för inbitna gamers