Federal Trade Commission (FTC), den myndighet som bland annat ser till att företag följer amerikanska konkurrenslagar, har röstat för att stoppa Meta att förvärva vr-företaget Within som utvecklar vr-fitnessappen Supernatural, en av de mest populära apparna på Metas vr-plattform.

Myndigheten skriver i sin begäran till federal domstol att Meta har resurserna att utveckla en liknande app internt och att uppköpet kommer dämpa innovation och framtida konkurrens på marknaden, rapporterar CNN. Meta anklagas för att vilja expandera sitt ”vr-imperium”.

I ett svar till domstolen säger Meta att påståendena om att konkurrensen skulle ta skada på en ”dynamisk marknad med så många nykomlingar och tillväxt som inom uppkopplad träning helt enkelt inte är trovärdigt”.

Charlotte Slaiman på konsumentorganisationen Public Knowledge säger till CNN att det är ”uppfriskande” att FTC inte ”väntar och ser” vad som händer på vr-markanden utan agerar ovanligt tidigt.

– Jag tror att de tar potentialen för specifika spel som detta att bli den ”killer app” som kan vinna det bredare metaversumet på allvar.