Det har varit en turbulent månad för Metas dotterbolag Instagram. Företaget rullade ut ändringar för att fokusera mer på rekommendationer och video som genast fick skarp kritik från användare och flera viktiga influerare på plattformen, bland annat Kylie Jenner och Kim Kardashian som uppmanade Instagram att ”sluta försöka bli Tiktok”.

För bara några dagar sedan försvarade Instagrams vd Adam Mosseri och Metas vd Mark Zuckerberg ändringarna och förklarade att Instagram kommer bli mer fokuserat på video oavsett vad några enskilda användare tycker, men nu har det blivit annat ljud i skällan.

I en intervju med Casey Newton för nyhetsbrevet Platformer säger Adam Mosseri att företaget har hört kritiken och att användarstatistiken tydligt visar att ändringarna inte har fungerat. Instagram ska därför rulla tillbaka ändringarna och ”omgruppera” innan något liknande införs igen.

– När du stöter på något nytt inom ditt område som du inte har följt tidigare borde det hålla en hög nivå – det ska helt enkelt vara fantastiskt. Du borde bli förtjust att se det. Och jag tror inte det händer tillräckligt ofta som det är idag.