Testad produkt: Soundcore Life Q35
Pris: Ca 1 400 kronor hos Amazon

Vi har tidigare testat true wireless-lurar från varumärket Soundcore med gott resultat. Nu har vi fått in ett par over ear-hörlurar. Är de lika bra?

Betyg 4 av 5

Omdöme

Visst tusan låter det mycket om Soundcore Life Q35, framför allt med tanke på priset. Basen är tung som få och får tänderna att skaka loss om du spelar tillräckligt högt. Para detta med batteritid på bortåt 40 timmar med brusreducering eller 60 timmar utan, skön passform och ett bra pris och du har ett par felfria budgethörlurar. Eller...?

Positivt

  • Mycket ljud för pengarna
  • Bra batteritid
  • Sitter skönt

Negativt

  • Alldeles för mycket bas
  • Saknar en del grundfunktioner
  • Svåraktiverad röstassistent

När vi plockar ut hörlurarna ur kartongen är första tanken ”oj, så mycket plast”. Kåpor och delar av skalmen är i plast som sitter ihop med hjälp av ett metallband som är placerat i mitten. Öronkåporna är inte särskilt stora, inte heller heller vadderingen som omsluter dem.

Som tur är kommer den känslan på skam när hörlurarna väl är på. De sitter riktigt bra och kåporna, som är vadderade med memory foam, sluter väl runt öronen och filtrerar bort omgivande ljud. Och då har vi inte ens satt på brusreduceringen. Vi hade hörlurarna på huvudet fyra timmar i sträck utan att känna något som helst obehag.

Soundcore Life Q35
De ser inte sköna ut, men sitter riktigt skönt, även långa stunder.

Det finns alltid en app

Tillverkaren rekommenderar att du laddar ned en app innan du börjar lyssna och det gör vi också. I den kan du ställa in lite allt möjligt och framför allt brusreduceringen. Två mikrofoner på vardera kåpa känner av och filtrerar bort störande ljud. Den finns i tre olika kategorier: inomhus, utomhus och transport. Liksom deras hörlur Life P3 är det ingen större skillnad på de olika lägena.

Med det sagt vill vi inte påstå att brusreduceringen fungerar dåligt – tvärtom – men de olika lägena känns mer som en ploj. Det är dock möjligt att transportläget är överlägset på ett flygplan, men det är inget vi har kunnat testa.

Det finns också ett transparent läge, som släpper igenom tal.

I appen finns också möjlighet att aktivera diverse funktioner. En av dessa är just transparensläget, som går att aktiver genom att placera handen över den högra kåpan. En annan funktion är att musiken automatiskt pausar när du tar av dig hörluren.

Soundcore
Du kan ställa in olika funktioner samt ljud i appen.

Men när du lägger handen på kåpan går den ibland tillbaka till normal istället för brusreducering. I bästa fall kan du lägga handen på kåpan en gång till och den aktiveras, men lika ofta skiftar den bara mellan normal och transparens, vilket kräver att du måste in i appen och aktivera brusreducering.

Har du en Android-telefon kan du parkoppla hörlurarna genom nfc. Det går också att parkoppla hörlurarna till två enheter, så att du snabbt kan växla mellan telefon och dator. Smart!

Grymt ljud för pengarna

Ljudet är fenomenalt sett till priset. Vi satte på Satyricons Fuel for Hatred och det mullrade hur skönt som helst mellan öronen. Mer finstämd musik, som Def Leppards överproducerade platta Hysteria, låter mycket bra när alla overdubs i låten med samma namn går att höra, för att inte tala om Stravinskys Våroffer. Du får mycket ljud för pengarna.

Den inbyggda mikrofonen ger uppringda människor ett klart och distinkt ljud. Och till detta kan vi tillägga upp till 40 timmars batteritid samt möjlighet att koppla hörlurarna via en 3,5-millimeters kontakt.

Soundcore Life Q35
Usb-c och 3,5-millimeters ingång är något vi gillar.

Inte bara en dans på rosor

Det är här det alltid kommer ett ”men” i texten – så även här. Men, för att få till bra ljud måste du ställa in equalisern manuellt. De förinställda lägena domineras av alldeles för mycket bas.

Det går att aktivera Siri eller Google Assistant genom att hålla in play-knappen en sekund. Håller du den intryckt längre än så pausas musiken, vilket gör det till ett litet äventyr varje gång du ska använda röstassistenten. Vill du hoppa fram en låt, höja eller sänka volymen? Inga problem!

Vill du höra samma låt igen? Skulle inte tro det! En sådan funktion saknas.

Soundcore Life Q35 är inte i närheten ljudmässigt av Sonys WH-1000XM5 eller Apples Airpods Max. Å andra sidan kostar de hörlurarna tre gånger så mycket. De här är för dig som vill ha ett par budgethörlurar med vettigt ljud.

Specifikationer

Produktnamn: Soundcore Life Q35
Tillverkare: Anker
Testade: Augusti 2022
Anslutning: Bluetooth 5.0, 3,5 mm.
Laddningstid: Två timmar, via usb-c (kabel ingår)
Batteritid: 40 timmar med brusreducering, 60 timmar utan.
Pris: Ca 1 400 kronor hos Amazon

Betyg: 4 av 5