Kräftskivans har sitt ursprung i 1900-talets första decennier och ska man hålla på traditionen börjar kräftfisket den 7 augusti klockan 17:00. Numera finns kräftor att köpa i närmaste livsmedelsbutik året om, men de flesta av oss väljer ändå att inleda kräftätandet nu på sensommaren.

Det är med andra ord ett utmärkt tillfälle för att bjuda in släkt och vänner till fest, men det krävs mer än enbart kräftor för en lyckad tillställning!


Prylarna till kräftskivan

Mygg och knott kan förstöra vilken fest som helst, så varför chansa – den här elektroniska myggdödaren använder ultraviolett ljus att attrahera myggor, flugor och annat otyg inom en räckvidd på 30 kvadratmeter som sedan dödas av högspänningsström.

Pris: Ca 240 kronor hos Amazon Sverige


Prylarna till kräftskivan

Även om augusti bjuder på sommarvärme kan det bli lite kylslaget framåt kvällen. Något som enkelt åtgärdas med en infravärmare. Adexas Terrace Heater är ipx4-klassad och erbjuder tre effektlägen (650,
1 300 samt 2 000 watt) och stängs av automatiskt om den skulle råka vältas.

Pris: 599 kronor hos Amazon Sverige


Prylarna till kräftskivan

Inget party utan musik, satsa på en modell som förutom att prestera ljudmässigt även står emot vädrets makter. Förslagsvis JBL Charge 5, en bluetooth-högtalare vi utan tvekan går i god för!

Pris: 1 427 kronor hos Amazon Sverige


Prylarna till kräftskivan

Allt du behöver för att servera kräftorna – lyktor, festliga hattar, tallrikar, muggar, servetter, serveringsfat och mycket annat. Totalt 44 delar och räcker för åtta personer.

Pris: 499 kronor hos Amazon Sverige


Prylarna till kräftskivan

En paviljong skyddar mot både mot regn, sol och blåst. Ett perfekt komplement om altanen eller uteplatsen är för liten för att rymma alla gäster. Paviljong JERUP (270x270) inkluderar en stålram samt vattentålig polyesterduk som står pall för ett vattenpelartryck på 700 mm. Väger 12 kilo och är vikbar för en smidig förvaring.

Pris: 750 kronor hos Jysk


Prylarna till kräftskivan

En kräftskiva och den svenska flaggan går hand i hand, det vet alla, och en smidig bordsmodell passar på vilket långbord som helst.

Pris: 149 kronor hos Amazon Sverige


Prylarna till kräftskivan

Ännu ett party-pack för den festsugne, här ett komplett paket för sex personer som innehåller allt du behöver för en snygg dukning i form av tallrikar, muggar, snapsglas, servetter, serpentiner samt en girlang.

Pris: 189 kronor hos Partytajm


Prylarna till kräftskivan

Ingen kräftskiva utan haklappar. Inte enbart snygga med ett passande motiv utan även praktiska.

Pris: 49 kronor hos Partykungen


Prylarna till kräftskivan

En ismaskin kan vara den avgörande skillnaden för en lyckad fest. Här en smidig modell som fixar nio svalkande iskulor på bara sex minuter och totalt 15 kilo is per dygn.

Pris: Ca 1 789 kronor hos Amazon Sverige