Amazons filmutbud skiljer sig från de andra tjänsterna på den svenska streamingmarknaden då arkivet för det mesta består av klassiker från förr. På sista tiden har de dock utökat sitt bibliotek med egenproducerade filmer.

Läs även: Bästa serierna på Amazon Prime Video Sverige


Spider-Man 3

Bästa filmerna på Amazon Prime

Peter Parker (Tobey Maguire) har slutligen fått sin drömtjej, Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) och New York drabbas av spindelfeber. Men när en underlig utomjordingssymbiot gör Spindelmannens dräkt svart släpps hans svartaste demoner ut i ljuset och vänder ut och in på Spindelmannen.

Se Spider-Man 3 här på Prime


Mulholland Drive

Bästa filmerna på Amazon Prime

En restaurering av David Lynch berömda, surrealistiska krimdrama Mulholland Drive, som av många anses vara en av 2000-talets bästa filmer. Los Angeles, änglarnas stad. En mystisk femme fatale flackar omkring på den krokiga vägen Mulholland Drive, skadad och drabbad av minnesförlust.
Med Naomi Watts i huvudrollen.

Se Mullholland Drive här på Prime


The Internship

Bästa filmer Prime Video

Vince Vaughn och Owen Wilson samarbetar för att krascha den digitala världen i den här komedin. I ett försök att starta om sina uttjänta karriärer snackar de gammalmodiga försäljarna Billy McMahon (Vaughn) och Nick Campbell (Wilson) in sig på det prestigefyllda praktikprogrammet på Googles toppmoderna campus, där konkurrensen är lika intensiv som den är dråplig.

Se The Internship här på Prime


De oskyldiga

De oskyldiga

Ida är trött på att leka med sin autistiska storasyster och följer istället med den jämnårige Ben in i skogen. Där visar han upp magiska konster som inte går att förklara. Men han är inte den ende som besitter mystiska krafter. Det som började som en oskyldig lek förvandlas snart till en maktkamp på djupaste allvar. En övernaturlig film från vår granne, Danmark.

Genre: Action
Betyg IMDB: 7
Se De oskyldiga här på Prime


Hajen

Hajen

Eller Jaws, som den faktiskt numera är känd som är, trots att hajen ser hiskeligt overklig ut, är en klassiker utan dess like. I händerna på Steven Spielberg blev Peter Benchleys ljumna bok en thriller som fick folk att sluta bada i havet. Roy Scheider, Robert Shaw och Richard Dreyfuss är lysande i sina roller. Och repliker som ” You're gonna need a bigger boat” och ”This shark, swallow you whole” är verkligen på sin plats.

Genre: Action
Betyg IMDB: 8,1
Se Hajen här på Prime


Man on Fire

Man on Fire

Man on Fire är en rafflande och gripande thriller med Denzel Washington i huvudrollen. Han spelar Creasy, en utbränd före detta CIA agent som tappat livsgnistan. Creasy övertalas av sin vän Rayburn (Christopher Walken) att skydda en tioårig flicka i Mexico City, där barnkidnappningar tillhör vardagen. Creasy kommer flickan nära och deras relation gör att han återfår viljan att leva. Saker och ting faller dock samman när terrorister kidnappar dottern...

Genre: Action
Betyg IMDB: 7,7

Se Man on Fire här på Prime Video


Event Horizon

Event Horizon

Det är år 2047. Sju år har gått sedan det mystiska försvinnandet av Event Horizon, ett rymdskepp som skickades ut för att utforska vårt solsystems yttre gränser. Nu är det dags för ett räddningsuppdrag som kommer att hitta skeppet och föra tillbaka de överlevande. Om det finns några…

Event Horizon är en klart underskattad science fiction-skräckfilm som förtjänar mer uppmärksamhet. I huvudrollerna ser vi Sam Neill och Laurence Fishburne.  

Genre: Sci-fi/skräck
Betyg IMDB: 6,6

Se Event Horizon här på Prime Video


Samaritan

Samaritan

Trettonåriga Sam Cleary (Javon Walton) misstänker att hans mystiska och enstörige granne mr Smith, spelad av Sylvester Stallone, är legenden Samaritan, som rapporterades död 25 år tidigare. Kriminaliteten ökar och är på gränsen till kaos när Sam åtar sig att försöka få sin granne att avslöja sig för att rädda staden från undergång.

Genre: Action
Betyg IMDB: 5,9

Se Samaritan här på Prime Video


Sound of Metal

Sound of Metal

Ruben är trummis i ett metallrocksband tillsammans med sin flickvän Lou. Under en turné börjar han inse att hans hörsel är på väg att försvinna. Nu måste han snabbt hitta ett sätt att hantera detta obegripliga faktum och finna en ny väg i livet utan musiken. En gripande historia som belönades med inte mindre än två Oscars under 2021 års gala.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se Sound of Metal på Prime Video


One Upon a Time… in Hollywood

Once upon a time

I Quentin Tarantinos senaste alster får du följa tv-stjärnan Rick Dalton som totalt tappat all ödmjukhet efter en tids framgång, men måste nu hantera att hans karriär är på väg nedför. Vid sin sida har han sin alltid lika lugna stuntman Cliff Booth. Parallellt med det hela får Sharon Tate kontakt med den ökända Manson-familjen…

Genre: Drama, komedi, action
Betyg IMDB: 7,6

Se Once Upon a Time… In Hollywood på Prime Video här


Beautiful Boy

Beautiful boy

Här får vi följa David vars son Nic kämpar med sina drogproblem. Under turerna mellan Nics olika återfall måste hans familj ta ställning till svåra beslut för hans eget bästa. Baserad på biografin av David och Nic Sheff. I rollerna som far och son ser vi Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) och Steve Carell (The Office).

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,3

Se på Beautiful Boy på Prime Video här!


Hot Fuzz

Hot Fuzz

Andra filmen i den så kallade Cornetto-trilogin av skaparna bakom till exempel Shaun of the Dead. Den här gången får vi följa komissarie Angel som omplaceras från hektiska London till en till synes fridfull liten by. Men under den harmoniska ytan döljer sig våldsamma motiv... Här utlovas action i högt tempo, några riktigt blodiga scener men även såklart en stor dos högkvalitativ, brittisk humor!

Genre: Komedi/Action
Betyg IMDB: 7,8

Se Hot Fuzz på Prime Video här!


Fantastic Mr Fox

Mr Fox

Wes Andersons film baserad på Roal Dahls bok med samma namn. Här får vi hälsa på hos familjen Fox, där allt är frid och fröjd tills dagen pappan i huset beslutar sig för att sno mat från tre elaka bönder i grannskapet. Bland skådespelarna som gör rösterna i denna animerade film hittar vi bland annat Meryl Streep, George Clooney och Bill Murray.

Genre: Animerat
Betyg IMDB: 7,9

Se Fantastic Mr Fox på Prime Video här!


Wanted

Wanted

Wesley är en helt vanlig man som kämpar med ett dysfunktionellt förhållande, en olidlig arbetssituation och återkommande panikattacker. Allt förändras när den mysiska Fox dyker upp i hans liv och han dras in i en farlig och actionfylld värld på jakt efter sin fars mördare. En riktigt rå, välgjord och humoristisk actionfilm med bland annat James McAvoy, Angelina Jolie och Morgan Freeman i rollerna.

Genre: Action
Betyg IMDB: 6,7

Se Wanted på Prime Video här!


Gudfadern

Gudfadern

Ännu en riktig kultklassiker, signerad Francis Ford Coppola. Marlon Brando gör sin legendariska roll som Vito Corleone, patriarken i en av New Yorks mest ökända maffia. Filmen skildrar det blodiga krig som försiggick mellan maffiafamiljerna i USA på 40-talet och är i mångt och mycket inspirerad av verkliga händelser. Även de kritikerrosade uppföljarna finns att hyra på Viaplay.

Genre: Drama/Action
Betyg IMDB: 9,2

Se Gudfadern på Prime Video här!


Fler topplistor streaming: