Amazons filmutbud skiljer sig från de andra tjänsterna på den svenska streamingmarknaden då arkivet för det mesta består av klassiker från förr. På sista tiden har de dock utökat sitt bibliotek med egenproduverade filmer.

Läs även: Bästa serierna på Amazon Prime Video Sverige

Sound of Metal

Sound of Metal

Ruben är trummis i ett metallrocksband tillsammans med sin flickvän Lou. Under en turné börjar han inse att hans hörsel är på väg att försvinna. Nu måste han snabbt hitta ett sätt att hantera detta obegripliga faktum och finna en ny väg i livet utan musiken. En gripande historia som belönades med inte mindre än två Oscars under 2021 års gala.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se Sound of Metal på Prime Video

Once upon a time

One Upon a Time… in Hollywood

I Quentin Tarantinos senaste alster får du följa tv-stjärnan Rick Dalton som totalt tappat all ödmjukhet efter en tids framgång, men måste nu hantera att hans karriär är på väg nedför. Vid sin sida har han sin alltid lika lugna stuntman Cliff Booth. Parallellt med det hela får Sharon Tate kontakt med den ökända Manson-familjen…

Genre: Drama, komedi, action
Betyg IMDB: 7,6

Se Once Upon a Time… In Hollywood på Prime Video här


Beautiful boy

Beautiful Boy

Här får vi följa David vars son Nic kämpar med sina drogproblem. Under turerna mellan Nics olika återfall måste hans familj ta ställning till svåra beslut för hans eget bästa. Baserad på biografin av David och Nic Sheff. I rollerna som far och son ser vi Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) och Steve Carell (The Office).

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,3

Se på Beautiful Boy på Prime Video här!


Hot Fuzz

Hot Fuzz

Andra filmen i den så kallade Cornetto-trilogin av skaparna bakom till exempel Shaun of the Dead. Den här gången får vi följa komissarie Angel som omplaceras från hektiska London till en till synes fridfull liten by. Men under den harmoniska ytan döljer sig våldsamma motiv... Här utlovas action i högt tempo, några riktigt blodiga scener men även såklart en stor dos högkvalitativ, brittisk humor!

Genre: Komedi/Action
Betyg IMDB: 7,8

Se Hot Fuzz på Prime Video här!


Mr Fox

Fantastic Mr Fox

Wes Andersons film baserad på Roal Dahls bok med samma namn. Här får vi hälsa på hos familjen Fox, där allt är frid och fröjd tills dagen pappan i huset beslutar sig för att sno mat från tre elaka bönder i grannskapet. Bland skådespelarna som gör rösterna i denna animerade film hittar vi bland annat Meryl Streep, George Clooney och Bill Murray.

Genre: Animerat
Betyg IMDB: 7,9

Se Fantastic Mr Fox på Prime Video här!


Wanted

Wanted

Wesley är en helt vanlig man som kämpar med ett dysfunktionellt förhållande, en olidlig arbetssituation och återkommande panikattacker. Allt förändras när den mysiska Fox dyker upp i hans liv och han dras in i en farlig och actionfylld värld på jakt efter sin fars mördare. En riktigt rå, välgjord och humoristisk actionfilm med bland annat James McAvoy, Angelina Jolie och Morgan Freeman i rollerna.

Genre: Action
Betyg IMDB: 6,7

Se Wanted på Prime Video här!


Gudfadern

Gudfadern

Ännu en riktig kultklassiker, signerad Francis Ford Coppola. Marlon Brando gör sin legendariska roll som Vito Corleone, patriarken i en av New Yorks mest ökända maffia. Filmen skildrar det blodiga krig som försiggick mellan maffiafamiljerna i USA på 40-talet och är i mångt och mycket inspirerad av verkliga händelser. Även de kritikerrosade uppföljarna finns att hyra på Viaplay.

Genre: Drama/Action
Betyg IMDB: 9,2

Se Gudfadern på Prime Video här!


Mer streaming: