LG har nu presenterat sina nya true wireless-hörlurar T90 Tone Free, som också kommer i sportmodellen LG T90 Tone Free Fit.

Hörlurarna utlovar ett "imponerande" ljud genom ny intern struktur med större drivelement som kan skapa en djupare bas. Genom att använda materialet grafen, som reducerar vibrationer, kan hörlurarna ta fram ett dynamiskt och balanserat ljud. T90 använder sig också av Meridian Headphone Spatial Processing för klarare ljudbild och tonal balans samt Dolby Atmos.

Hörlurarna har även stöd för huvudspårning genom Dolby Headtracking. Detta gör att ljudet omkalibreras när användaren rör på huvudet för att skapa en mer naturlig lyssnarupplevelse. T90 har också Snapdragon Sound Technology Suite för 24-bit/96kHz upplösning på ljudet samt aktiv brusreducering som optimeras automatiskt i realtid.

Laddningsetuit använder sig av ultraviolett ljus för att hålla lurarna hygieniska och kan användas som en bluetooth-sändare och har uttag för en medföljande usb-c till aux-kabel.

Sett till batteriet ska Tone Free erbjuda upp till nio timmar på en laddning medan laddningsetuit innehåller ytterligare 20 timmar. Tone Free Fit klarar istället upp till 10 timmar på en laddning och har ytterligare 20 timmar i etuit.

Båda hörlurarna släpps i augusti. Än så länge finns ingen svensk prisuppgift.

Läs också: Prisvärt ljud - 8 true wireless-hörlurar under tusenlappen